• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


BJELOVARSKI BEND »DRUGI FORMAT« POKRIVA SVE TONALITETE

Uvijek vedri i otvoreni prema svima, djeluju kao društveni lubrikant!

Izvode širok spektar glazbenog repertoara koji pokriva sve od popa, rocka, stranog i domaćeg, zabavnog, narodnog, tamburica te regea

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR Mnogi od nas koji vole uživati u dobroj glazbi, često zbog potrage za dobrom melodijom ulazimo u razne klubove i pohađamo brojne privatne zabave ne bi li pronašli bend koji zadovoljava naš glazbeni ukus. Ukoliko ste se prepoznali među tim mnoštvom vaša potraga je vrlo vjerojatno urodila plodom ako ste imali priliku čuti za bend »Drugi Format« koji dominira alternativnom komponentom glazbene scene u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Svakako kada govorimo o multipraktičnim majstorima glazbe s prostora naše županije onda se ovaj bend zasigurno ističe kao jedan od najbolji u branši.

Prošli vikend i sami smo imali zadovoljstvo druženja s članovima benda »Drugi Format« te iz prve ruke uživati u njihovom umijeću. Ova zabavna alternativna skupina od šest članova koji pokrivaju sve tonalitete, oformila se prije deset godina te redovito brine da »zapali« pozornice i pruži publici odlične nastupe koje dovode atmosferu do užarenja. Širok spektar glazbenog repertoara koji »Drugi Format« izvodi pokriva sve od popa, rocka, stranog i domaćeg, zabavnog, narodnog, tamburica te regea.

Ova uigrana ekipa zna kako interpretirati bilo koji od najpoznatijih hitova i napraviti odličan show, a kada publika prisustvuje njihovim nastupima nadvija se samo pitanje zašto ova ekipa nije poznatija i kada će ostvariti neki svoj singl. »Drugi format« sačinjavaju izuzetno talentirani i perspektivni glazbenici s afinitetom za ostvarivanje svog potencijala tijekom karijere, uvijek vedri i otvoreni prema svima, djeluju kao društveni lubrikant uz kojeg se publika uvijek opusti. Tijekom godina postava benda se mijenjala, jer je pjevačica Ana Kirin odselila u Zagreb radi obaveza i tamo nastavila karijeru, a dugogodišnji basist Tomica Crnogaj također je istupio od glazbene karijere zbog posla.

Današnji članovi »Drugog Formata« su: Barbara Fišer »Rosa«-vodeći vokal, Hrvoje Sabo »Hrc«-klavijature, Zdravko Ivanović »Zoky«-bas gitara, Mario Tomas »Mat«-električna gitara, Igor Jakšeković »Jakša«-Bubnjevi i Velibor Radmanović »Velja«-klavijature/harmonika. Ova ekipa sada je već profiltrirano i upotpunjeno izdanje benda pa je tako zanimljivo kako su se neki članovi od originalne četvorke poznavali još i iz školskih klupa, a ostali se pridružili nešto poslije zbog proširenja repertoara.

»Drugi format« dosada je nastupao na brojnim događajima od maturalnih zabava, vjenčanja, domjenaka do velikih koncerata sa Slavonskim lolama i kao predgrupa Miroslavu Škori. Kada smo pitali članove benda o daljnjim planovima bili su skromni, no nije tajna da ih uskoro očekuje mnoštvo nastupa od kojih je očekivati da ćete ih i vi imati prilike poslušati.

Ažurirano ( Petak, 06 Ožujak 2015 20:30 )