• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


Premijera hrvatskog James Bonda u bjelovarskom kinu!

6. lipnja u Bjelovaru će se održati svečana, međunarodna filmska premijera režijskog prvijenca Igora Pečenjeva pod nazivom Double-O

E-mail Ispis PDF

Kulturni i multimedijski centar u Bjelovaru 6. lipnja u točno 20.07 biti će filmski centar. Ovaj hrvatski grad posjetiti će glavom i bradom  James Bond, u sklopu jedinstvene projekcije  koja će na vidjelo iznijeti neke iznimne, ali slabo poznate činjenice.

Jeste li znali da je inspiracija za novelu planetarno popularnog Jamesa Bonda bio špijun s naših prostora? Ukoliko niste, upamtite ime Dušana Popova, Dubrovčanina i dvostrukog agenta, ujedno i glavnog lika filma Double – O, koji će se po prvi puta u svijetu  moći pogledati u Bjelovarskom kinu. Naime, pisac Ian Fleming je popularni »Casino Royale« utemeljio na istinitom događaju iz Lisabonskog Casina, u kojem je vidio Dušana u akciji, a premijera koja će se održati u Bjelovaru tako je igrani film o stvarnom Jamesu Bondu.

Ovaj kratkometražni film čiju skorašnju premijeru svi s nestrpljenjem očekuju snimljen je u Pragu, a radnja se događa u nekoliko svjetskih gradova za vrijeme 2. svjetskog rata . Svečana premijera filma održati će se na »Dan D« 6.lipnja, pošto je Popov odlikovan od strane Engleskog Kralja za svoje zasluge za dezinformiranje protivnika i omogućavanje iskrcavanja u Normandiji.

Radi se o koprodukciji između Češke i Hrvatske koju povezuje jedan od producenata filma Igor Pečenjev. Bjelovarski glumac tako je jedini hrvatski glumac u filmu Double-O, a baš zbog njega premijera će se i održati u Bjelovaru.

– Ideja je rođena iz strasti. Slijedio sam svoje srce i želio napraviti »špijunski« film, ali ne da bude jedan od, već da bude poseban, da bude drugačiji od ostalih – naglašava Pečenjev.

Najpoznatiji tajni agent na svijetu već od 19.30 sati uz crveni tepih, glazbu i Votku Martini (protresenu, ne promiješanu), dočekati će sve posjetitelje, a neposredno nakon svečane premijere zabava se nastavlja u ICE Night Baru na 007 inspiration domjenku na tematskom partyju. Na premijeru iz inozemstva dolaze glavni glumci filma, kao i nekoliko poznatih hrvatskih glumaca.

S obzirom da je ovo međunarodni projekt koji će zasigurno imati utjecaja i na svjetske filmske  trendove, projekt je prepoznat od strane brojnih domaćih i međunarodnih partnera.

Iz Hrvatske ističemo Grad Bjelovar, Kulturni i multimedijski centar u Bjelovaru, Ice bar u Bjelovaru, Visiobike, Vivid produkcija,  FrogCity Studio i Lika Club. Iz Češke su se posebno istaknuli Grand Hotel Praha i Caffe Mozart u Pragu.

Više informacija o samom filmu možete pratiti i na službenoj Facebook stranici Double-O. Napominjemo i da je film uvršten na svjetski IMDb što možete pogledati ovdje – IMDb Double-O.

Ažurirano ( Nedjelja, 31 Svibanj 2015 15:38 )