• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


KULTURNI I MULTIMEDIJSKI CENTAR BJELOVAR

Bijeli bog – pas ljubimac Hagen u bjelovarskom kinu

Zadovoljstvo nam je što imamo priliku pogledati ovaj film u Bjelovaru, i pozivamo sve svoje sugrađanke i sugrađane koji mogu odvojiti vremena da dođu i na ovaj način malo pobliže upoznaju mađarsku kulturu – rekla je predsjednica Zajednice Mađara grada Bjelovara Anita Farkaš

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR Zajednica Mađara grada Bjelovara svoje sugrađane sa zadovoljstvom može pozvati na upoznavanje još jednog važnog dijela mađarske kulture – mađarskog filma.

U Kulturnom i multimedijskom centru Bjelovar prikazivat će se film »Bijeli bog – pas ljubimac Hagen« (Fehér Isten). Radi se o drami iz 2014. godine redatelja Kornéla Mundruczóa, u kojoj 13-godišnja Lili čini sve kako bi zaštitila svog ljubimca, psa Hagena. Unatoč tome, njen otac pušta Hagena na ulicu, a Lili i Hagen započinju tešku potragu jedno za drugim. »Bijeli bog« je na filmskom festivalu u Cannesu 2014. godine osvojio nagrade »Un certain regard«, koja iz redovnog programa izdvaja i nagrađuje originalna i drugačija filmska ostvarenja, te »Palm dog«. Uz nagradu žirija iz Sarasote za narativnost, ostvario je i brojne nominacije na drugim festivalima diljem svijeta.

– Zadovoljstvo nam je što imamo priliku pogledati ovaj film u Bjelovaru, i pozivamo sve svoje sugrađanke i sugrađane koji mogu odvojiti vremena da dođu i na ovaj način malo pobliže upoznaju mađarsku kulturu. Drago nam je što je Kulturni i multimedijski centar otvoren prema filmu kao umjetničkoj formi te je na taj način omogućio uvid u nešto što nije u redovnim kino-programima. Naša zajednica već pet godina sudjeluje u njegovanju kulture i mađarskih običaja te upoznaje svoje sugrađane s brojnim ljepotama mađarske tradicije. Međutim, suvremena mađarska kultura je također dio našeg identiteta i ovo je idealna prilika da i sami dobijemo malo bolji uvid u taj svijet, a Bjelovarčanke i Bjelovarčane pozivamo da to iskustvo podjele s nama – rekla je predsjednica Zajednice Mađara grada Bjelovara Anita Farkaš.

Od početka 20. stoljeća do danas, Mađarska je imala zapažena ostvarenja. Od filmova i redatelja do članova filmske ekipe – Mađari su primili brojne nagrade za svoj rad i doprinos kinematografiji te osim praćenja žanrova razvili i profiltrirali svoj ukus za drugačije, koji redovno plijeni pozornost.

Film možete pogledati u danas 11. lipnja u 20 sati, a cijena ulaznice je 20 kuna.

Ažurirano ( Četvrtak, 11 Lipanj 2015 06:21 )