• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


23. GLAZBENI FESTIVAL PJESME PODRAVINE I PODRAVLJA

Podravski mužikaši zaključili odličan glazbeni vikend u Pitomači

U prepunoj festivalskoj dvorani na dvije večeri nove je skladbe predstavilo ukupno četrdesetak pjevača, tamburaških sastava i vokalnih grupi

E-mail Ispis PDF

PITOMAČA Dvodnevno glazbeno druženje s pjesmama Podravine i Podravlja, koje je visokim pokroviteljstvom podržala i predsjednica Republike Hrvatske, uspješno je održano 12. i 13. lipnja u Pitomači.

U prepunoj festivalskoj dvorani na dvije večeri nove je skladbe predstavilo ukupno četrdesetak pjevača, tamburaških sastava i vokalnih grupi.

Na večeri popularnih tamburaških skladbi publika je imala priliku čuti dvadeset novih pjesama u izvedbi tamburaškog sastava Svirci moji, Cura iz centra, Sitnog veza, grupe The Fusion i Kraljeva, Danguba, Tomislava Tišljara, Razbijača čaša, Kajde, Mjesečine, Jerryja Grcevicha i Tamburgera, Rajka Suhodolčana, Garavuša, Mladena Medaka Gage, Gordane Ivanjek Tušek, Franje Barića i Podravaca, Darka Domijana, Cecilije i tamburaškog sastava Garavi, Žige, Stjepana Jeršeka Štefa, Podravskih mužikaša i Renate Kos. Oduševljena publika svaku je izvedbu višestruko nagradila pljeskom.

Isto je bilo i na večeri folklornih i etno skladbi Podravine i Podravlja na kojoj su na pitomačkoj pozornici pjevali i svirali Podravski mužikaši, Zlatne strune, Valentina Žnidarić, Tonči Mišević, Gordana Lach, Željko Grahovec, Pleter, vokalni ansambl Angeluš, Crni šest, Luka Udjbinac, Željko Grozaj, Ante Toni Janković, Josipa Gvozdanić, Ivan Mikulić, Navračićeva banda, Đurđevčice, Žiga, Đuka Čaić, Svirci moji, Krunoslav Kićo Slabinac. Tamburaški orkestar HRT-a pod ravnanjem maestra Siniše Leopolda pružio je glazbenu podršku vokalistima.

Druga večer završila je upečatljivom izvedbom dviju tradicionalnih podravskih pjesama Nekaj grmi z Otrovanca i Tamo preko Drave koje su publici izvorno dočarale Ladarice.

Ove su godine dodijeljene dvije nagrade: nagrada za najslušaniju pjesmu s 22. festivala u Pitomači prema podacima ZAMP-a te nagrada za novinarsko praćenje festivala u prošloj godini. Prva nagrada otišla je u ruke simpatičnih Tamburaša slavonske krvi za pjesmu Kao ringišpil, a druga je nagrada dodijeljena novinaru Jelenku Topiću.

Središnjem glazbenom i društvenom događanju u Pitomači prisustvovale su mnoge javne osobe iz Virovitičko-podravske županije, Općine Pitomača i područja Podravine i Podravlja te izaslanik predsjednice Republike Hrvatske Vladimir Šeks.

Nakon službenog programa festivala publiku su u Festivalskom šatoru rasplesali i raspjevali Žiga i tamburaški sastav Mjesečina.

Osim na 23. glazbenom festivalu, Pitomačani i njihovi gosti ove su godine uživali u uspješnicama Podravskih mužikaša koji su koncertom u nedjelju proslavili dvadesetu godišnjicu postojanja i čuvanja podravske glazbene baštine te tako zaključili vikend bogat događanjima

Ažurirano ( Ponedjeljak, 22 Lipanj 2015 20:25 )