• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


NUMI ROCK FEST 2015. U IVANSKOJ

Ove godine besplatan upad

To je poklon svima onima koji godinama podržavaju naš rad, ali i onima koji će tek postati naša publika. Stoga, ovaj petak i subota u Ivanskoj rezervirani su za sve one koje žele poslušati dobru glazbu i još bolje bendove – poručuju organizatori

E-mail Ispis PDF

IVANSKA Već sedam godina Nezavisna udruga mladih Ivanska (NUMI) organizira NUMI ROCK FEST, festival koji je između ostalog prvi i najveći festival takvog tipa u županiji. U dosadašnjih šest izdanja na njemu je nastupilo oko 60 različitih bendova iz Hrvatske ali i šire (Slovenija, Srbija, Njemačka, Makedonija).

– Ove godine upad je besplatan. To je poklon svima onima koji godinama podržavaju naš rad, ali i onima koji će tek postati naša publika. Stoga, ovaj petak i subota u Ivanskoj rezervirani su za sve one koje žele poslušati dobru glazbu i još bolje bendove – poručuju organizatori.

PETAK/17.7.

Program počinje u 20:30, a festival otvara dobro poznati dvojac 2Seljos koji iza sebe ima pregršta nastupa po Bjelovarskim birtijama. Mišo i Filip zagrijat će razglas i publiku poznatim domaćim i ex-yu hitovima.

Nakon njih na pozornicu se penju dečki iz benda HUMAN koji svoje glazbene temelje nalazi u rock izražaju koji je istovremeno potpomognut s malom dozom popa i velikom dozom osviještenog humora. Nedavno su nastupili na IN musicu u Zagrebu i to je dovoljan dokaz njihove kvalitete.

Prije samog kraja i after party-a nastupa FAJRUNT, mladi punk/rock bend iz Varaždina koji je nastupao kao  predgrupa mnogim poznatim imenima tog žanra. Nedavno su izdali svoj prvi album »Ustani, pokreni se«

Nakon šutke i FAJRUNTA počinje after party uz DJ ZHELJKA koji za vas bude puštao najveće CRO DANCE/TRASH hitove, a za tu priliku dolazi iz daleke Slovačke.

SUBOTA/18.7.

19:30

FUCK YOU JOHN MAYER je mladi punk-rock band iz malenog sela Velika Trnovitica, njihov moto je

»smrt fašizmu i cover bendovima«. Nastao je u veljači 2014. godine, a 2015.godine izdaju 2 demo albuma: »There's no rent in my pocket« i »Skinimo sve žarulje, budimo u mraku« koje možete skinuti na njihovoj Facebook stranici.

20:30

BIG STRIP GORILA su energični indie-rock bend koji svoju glazbu opisuju kao zoo-rock. Godine 2013. bend izdaje pjesmu »Negacija savršene priče« objavljenu na prvoj hrvatskoj indie-kompilaciji »Tragovi« u izdanju Croatia Recordsa. Sljedeće godine izlazi singl i spot za pjesmu »Dresden« s kojim 
se predstavljaju na RockOff festivalu, a od prvog singla bend je odsvirao mnoštvo koncerata, uključujući banjalučki Jelen Demofest, Terraneo, Ferragosto festival, Mars Moon, Muf i međunarodni Emergenza festival. Trenutno rade na novom materijalu i pripremaju svoj drugi EP.

Linkovi:

Dresden (http://youtu.be/Sydretjl1gs)

Facebook (https://www.facebook.com/bigstrip.gorila?fref=ts)

Youtube kanal (https://www.youtube.com/user/BigStripGorila/videos)

21:30

MEDIA STRES, sastav koji svira alternativni rock kombiniran s elementima hard, progresivnog i eksperimentalnog rocka. Bend je osnovan 2012. godine i čine ga pjevač i gitarist Karlo Komorski, bubnjar Matej Obadić i basist Aleksandar Hutinec. Svoj EP »Fear And Panic« izdali su 2013. godine.

22:30

RUSTI, za ljubitelje energičnog glazbenog izričaja ili kad bi se trebali snaći u žanrovskom rječniku – izričaja na tragu punka uronjen u zanimljivi indie. Prije par mjeseci izdali su svoje debitantsko ostvarenje u vidu EP-a »Brana« s kojim lijepo skreću pažnju na sebe. Izdanje sačinjeno od pet skladbi fino objedinjuje indie, noise, punk i rock, baš kako to rade i glavni uzori Repetitor i Vlasta Popić.

https://rustikt.bandcamp.com/album/brana

23:30

CHAIN OF SUFFERING predvođeni braćom Ivančan koji su i osnovali bend i jedni su od začetnika samog festivala, poznatiji pod imenom Tetanus i Head crushers zatvaraju ovogodišnji festival svojim autorskim heavy/trash metal pjesmama

Za subotnji after party zadužen je DJ SIX

Ažurirano ( Utorak, 14 Srpanj 2015 10:24 )