• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


Ines Huskić Yness oduševila goste bjelovarskog Oka puba

Uz pratnju gitare otpjevala je svoje omiljene hitove pop, soul, r’n’b i gospel izvođača kao što su Sade, Amy Winehouse, Erykah Badu, India Arie, Tracy Chapman, Musiq Soulchild, Beyonce i mnogi drugi

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR Ines Huskić Yness oduševila je sinoć, 17. listopada goste bjelovarskog Oka puba svojim koncertom. Uz pratnju gitare otpjevala je svoje omiljene hitove pop, soul, r’n’b i gospel izvođača kao što su Sade, Amy Winehouse, Erykah Badu, India Arie, Tracy Chapman, Musiq Soulchild, Beyonce i mnogi drugi. Ines Huskić bavi se glazbom već 10 godina, nastupala je na brojnim akustičnim eventima i u klubovima uz pratnju DJ-a.

Ines Huskić Yness, iako od malena privržena glazbi, dugo je skupljala hrabrosti propjevati.

– Od petog osnovne kad sam prvi put čula Lauryn Hill u filmu »Redovnice nastupaju II«, ostala sam zalijepljena na pjevanje iako sam tada bila i više u plesu nego pjevanju. Tada sam kopirala pokrete u MTV spotovima, tipa TLC-a, tada moje najdraže grupe i sanjala kako ću jednog dana biti koreograf – kaže Yness.

Kako je rasla, glazba je postala dio svakodnevnice.

– Bilo je teških trenutaka kroz odrastanje, osjećala bi se usamljeno, neshvaćeno, gomilali su se strahovi i bijes, ali muzika je bila ispušni ventil – prijatelj koji sluša i savjetuje, utočište i učitelj. Osjećam da me glazba Lauryn Hill, Indie Arie i Erykah-e Badu i cijela hip hop glazba koju sam u srednjoj školi počela slušat, dobrim djelom i odgojila. Praktički definirala dobar dio mog karaktera – nastavlja pripovijedati Yness.

Krajem fakulteta javile su se sumnje da li zaista želi raditi u polju za koje se školovala.

– Volim znanost i da imam više života jedan bi sigurno bio posvećen samo njoj, ali u ovom, jednom jedinom, ples i pjevanje su još uvijek prva ljubav… pola mene je umjetnik, a pola znanstvenik… Definitivno se ne osjećam kao samo jedno – na dodaje Yness.

Odmah nakon magisterija prijavila se na pjevački show – Hrvatska Traži Zvijezdu.

– Nisam imala što izgubiti. Mislila sam si – idem vidjet gdje sam i razmišljala da bi mi možda bilo lakše krenut u te vode, ako me netko zamijeti. Bila je to »sad ili nikada odluka« . Nisam htjela kasnije u životu žalit što nisam ni pokušala pjevat i pretvorit se u ogorčenu babu koju stalno muči ono, »a da sam bar…« shvatila sam da trebam skupiti hrabrosti sad i krenut za svojim naizgled nerealnim snovima, željama. Imala sam osiguran krov nad glavom pa mi se činilo ludo niti ne pokušat – kaže Yenss.

Dobivši nevjerojatne komentare žirija za pjevanje i atraktivan izgled, nakon showa, uvjerila se da treba uzet vremena da vidi do kud je glazba može odvesti.

– Za sada živim tipični umjetnički život ,nema sigurnosti niti predvidivosti, ali zadovoljna sam da uspijevam živjeti samo od nastupa. Uzimam vrijeme za raditi na svojem autorskom materijalu po prvi put u životu, istražujem svoje mogućnosti, istražujem nove žanrove. Ma zadovoljna sam već samim tim da sam uspjela napraviti tako nagli životni preokret i snašla se – od farmaceuta do pjevačice – nije to mali put za prijeći :) – s osmijehom zaključuje Yenss.

Ažurirano ( Nedjelja, 18 Listopad 2015 10:10 )