• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


Održano 5. hifi druženje u Garešnici

Tradicionalnu, petu po redu garešničku hi-fi slušaonicu uz bogati sadržaj audio opreme, predavanja na temu zvuka i prezentaciju fotografija, obilježila je iznimno dobra posjećenost

E-mail Ispis PDF

GAREŠNICA U Velikoj dvorani Hrvatskog doma u Garešnici u subotu 30.siječnja u 11:00 sati počela je peta hi-fi slušaonica u organizaciji UNCA-e, a otvorio ju je garešnički Gradonačelnik Velimir Žunac te tom prilikom čestitao organizatorima i najavio daljnju suradnju i podršku Grada Garešnice, ovoj aktivnoj gradskoj i županijskoj udruzi i Programima koje UNCA priprema i provodi.

Sudionici i posjetitelji ovog događanja pristigli su u Garešnicu iz mnogih krajeva Hrvatske, od Zagreba, Osijeka, Križevaca pa do Bjelovara, Siska i Kutine, a organizatore, kako ističe voditelj Projekta Branislav Vlahović, posebno veseli dobar odaziv domaćih ljudi na ovu ipak specijaliziranu manifestaciju. Tijekom dana od 11-19 sati događanje je okupilo oko 50-tak ljudi.

»Zagađenje prostora glazbom ili zvukovima« bilo je središnja tema ovogodišnje slušaonice, a predavanja na tu temu održao je ing. Dean Leđenac, vlasnik tvrtke Audio Epilog iz Zagreba i svjetski priznati stručnjak o temi zvuka i svega vezanog uz to. Uz predavanja, Audio Epilog je predstavio i svoju opremu, a posebnu pažnju plijenili su zaista moćni zvučnici Audio epilog Prime, koji su bez problema i sa lakoćom, napunili Veliku dvoranu Hrvatskog doma, kvalitetnim zvukom i to sa Wilson Benesch gramofona!

Uz goste iz Zagreba, predstavili su se još i Tvrtka Subing iz Križevaca, te Audiofil klub iz Osijeka.

Poseban doživljaj spajanja zvuka i slike možemo zahvaliti garešničkom fotografu Željku Tkalčecu, koji je po prvi puta pokazao svoj fotografski opus, na način da su fotografije projicirane na kino platnu uz naravno glazbenu podršku cijeli dan. I ovaj dio programa doživio je podršku i stvorio poticaj da buduće slušaonice i druženja u Garešnici budu pravi multimedijski događaji.

Organizatori iz UNCA-e, zahvaljuju svima koji su podržali i pomogli ovo događanje, i to; TZ Sjeverna Moslavina, Grad Garešnica, Krugoval Garešnica, Facebook stranica – Nova Garešnica, PU Cvijet Garešnica, Audio forum, portal ZVONO.eu, Bjelovar info, BBR i Bjelovarski list.

Ažurirano ( Utorak, 02 Veljača 2016 19:03 )