• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


KAKO JE BJELOVARČAN GABRIEL VILUS OSTVARIO JEDAN, A IZJEDNAČIO DRUGI REKORD U KVIZU HRT-a POTJERA

Od rekordnih 13 do ekspresnog ispadanja u 13 slika

Gabriel je, inače, na pokusu uoči snimanja emisije također bio izvrstan, a ploču potjere je apsolvirao bez ikakvih poteškoća, pa se sa zanimanjem očekivalo kako će reagirati u stvarnoj igri. Mnogi ne ponove dobar nastup s probe, a on ga je u minutnoj igri premašio, a na ploči je neshvatljivo podbacio. Gabriele, vrijeme je na tvojoj strani!

E-mail Ispis PDF

Od ekstaze do ekspresne agonije, mogao bi se najkraće opisati nastup 18-godišnjeg maturanta Opće gimnazije u Bjelovaru u 346 epizodi kviza HRT-a Potjera Gabriela Vilusa emitirane 18. travnja 2016. godine.

Gabriel Vilus je sam sebe opisao kao beskompromisnoga i kockara, kao iskrenog, poštenog, tvrdoglavog, brzopletog i upornog. Rekao je da bi išao na višu ponudu bez obzira na ostvareni rezultat u fazi minute brzopoteznih usmenih pitanja. Kao dobre strane svojega znanja naveo je poznavanje prirodnih i tehničkih znanosti, religije i mitologija, zemljopisa i sporta, a kao slabije strane naveo je glazbu, film, televiziju i medije te likovnu umjetbost.

Nastupio je kao drugi igrač u ekipi koju su činili kapetan Krunoslav Špoljar, magistar molekularne biotehnologije iz Zagreba, Snježana Butković, ugostiteljica iz Pule i Marko Kuterovac, magistar edukacije hrvatskog i engleskog iz Splita.

Nakon što se kapetan nije baš snašao u usmenim pitanjima, jer je odgovorio na samo ti pitanja u minuti, a uspio je obraniti osvojeni iznos od 10.500 kuna, nitko nije znao što bi od Gabriela mogao očekivati, jer dosad nije nastupao na televiziji. Gabriel je odgovarao vrlo prisebno, brzo, točno i često je presijecao pitanja koja je čitao Tarik Filipović.

U posljednjoj je sekundi Gabriel odgvorio točno i na rekordno, trinaesto pitanje, što mu je donijelo iznos od rekordnih 45.500 kuna! Time je izjednačio rekord Martina Brkića Martina Brkića od prije nekoliko tjedana, ali je s obzirom da uzrast postao pravi rekorder!

Njegovi su oduševljeni suigrači spontano zapljeskali zajedno sa svima u studiju!

Gabriel kao da se tek tada prvi put nasmijao

Lovkinja Morana Zibar Gabrielu je ponudila niži iznos od 3500 kuna, kojim bi Gabriel do plasiranja u završnu potjeru imao točno odgovoriti na četiri pitanja s pravom na tri pogrešna odgovora u slučaju da lovkinja nijednom ne pogriješi. Ponudila je i viši iznos od rekordnih 145.50 kuna, koji je zahtijevao šest Gabrielovih točnih odgovora uz mogućnost da i jednom pogriješi na pitanje na koje Morana zna odgovor.

Gabriel se, unatoč kolebljivim savjetima i vrlo visokom iznosu koji je donio iz minutne igre odlučio za viši iznos.

Gotovo se moglo osjetiti kako svi navijaju da Gabriel pobjegne lovkinji i ogleda se s ostalima protiv nje u završnoj potjeri.

Prvo pitanje bilo je vrlo jednostavno, a Gabriel se nije baš snašao. Ma odakle mu je na pamet pao Dostojevski?

Stvar je naglo postala ozbiljna, s lovkinjom za vratom. Valjalo je nanizati šest točnih odgovora, što, u načelu ne bi smio biti problem izbora između triju ponuđenih.

Ni drugo pitanje na ploči potjere o novinskoj agenciji mnogima nije bilo osobito teško. No, Gabriel je za nasljednicu ruske novinske agencije odabrao – francusku!

Lovkinja je odgovorila točno, i to je bio kraj Gabrielova nastupa.

Na Gabrielu se jedva zamijetilo razočarenje koje je preplavilo sve u studiju. Jedva čekamo da ponovno nastupi i pokaže kako je našao formulu za pobjedu i na ploči potjere.

Gabriel je, inače, na pokusu uoči snimanja emisije također bio izvrstan, a ploču potjere je apsolvirao bez ikakvih poteškoća, pa se sa zanimanjem očekivalo kako će reagirati u stvarnoj igri. Mnogi ne ponove dobar nastup s probe, a on ga je u minutnoj igri premašio, a na ploči je neshvatljivo podbacio. Gabriele, vrijeme je na tvojoj strani!

Ažurirano ( Utorak, 19 Travanj 2016 21:35 )