• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


U 51. GODINI

PREMINUO GLUMAC JAMES GANDOLFINI, LEGENDARNI TONY SOPRANO

Glumac James Gandolfini, najpoznatiji po ulozi mafijaškog šefa Tonyja Soprana u HBO-ovoj seriji Obitelj Soprano, iznenada je preminuo u 51. godini

E-mail Ispis PDF

Izvor: hot.net.hr

Gandolfini je umro od posljedica srčanog udara u Italiji, gdje je bio na 59. filmskom festivalu Taormina na Siciliji. Na festivalu je trebao sudjelovati zajedno s talijanskim redateljemGabrielom Muccinom.

Gandolfini je prepoznat u glumačkom svijetu po ulozi plaćenog ubojice u filmu True Romanceiz 1993. No, holivudskom legendom postao je kad je dobio ulogu Tonyja Soprana 1999. Za tu je ulogu osvojio tri Emmyja, a serija je emitirana u šest sezona, sve do 2007. godine.

»James je bio genij, jedan od najvećih glumaca svih vremena. Veliki dio njegova genija proizlazi iz njegovih tužnih očiju. On je bio moj partner, moj brat na način koji ne mogu objasniti niti ću ikad moći«, kazao je autor i izvršni producent Sopranosa David Chase za TMZ.

Gandolfini je igrao i u drugim poznatim filmovima kao što su Get Shorty, The Mexican, Zero Dark Thirty i In the Loop.

Gandolfini je bio zapažen i po kazališnim ulogama, a za ulogu u komediji God of Carnage na Broadwayu dobio je kazališnu nagradu Tony.

Ažurirano ( Četvrtak, 20 Lipanj 2013 09:15 )