• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


Video pozdrav iz Bjelovara

»Razglednice iz Bjelovara« nazvao je svoj video uradak Štefan Brajković nizajući u jednoj neobičnoj i zanimljivoj grafičkoj obradi jednu za drugom fotografije iz Bjelovara

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR Od motiva koje je snimao kao ilustracije za Portal »Zvono« sklopio je mozaik-sliku  javnih, svepoznatih, ali i najintimnijih trenutaka svojega grada tijekom svih godišnjih doba u jednoj kalendarskoj godini. Autor vodi gledatelje kroz panoramu grada iz svakog rakursa upoznavajući ga s gradskim vizurama svom širinom objektiva, ali i s detaljima koje običnom oku prolaznika znaju promaknuti. Istovremeno s fotografijama prepoznatljive i za Bjelovar svojstvene arhitekture isprepletene su fotografije ljudi, stvari i javnih događaja koje govore o najznačajnijim trenutcima gradskog života. Fotografije upoznavaju gledatelje ne samo s pročeljima, ulicama i parkovima nego i s bogatom i raznolikom kulturom i načinom života »unutar gradskih zidina«.

Video uradak »Razglednice iz Bjelovara« fotografski  je pogled Štefana Brajkovića na »dušu i tijelo« jednoga grada kroz sva godišnja doba. Svojom je autorskom grafičkom obradom  od fotografija stvorio živopisan video foto-mozaik i priču koja uspijeva zainteresirati gledatelje punih osamnaest minuta za virtualnu šetnju gradom uz uživanje u prepoznavanju i upoznavanju vrednota i ljepota Bjelovara.

Bravo Štefane! Pun pogodak! »Razglednice iz Bjelovara« jedan je novi i drugačiji pogled na Bjelovar. Taj je pogled nedostajao Bjelovarčanima. I onima koji dolaze, i onima koji prolaze. Zanimljivo i korisno za sve koji žele upoznati Bjelovar iznutra i izvana.

Ažurirano ( Srijeda, 17 Veljača 2016 10:42 )