• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


Sara Renar, dobitnica Porina i najprogresivnija glazbenica novog vala u Oka pubu

Prošli mjesec je Sara uoči ovogodišnjih glazbenih nagrada Porin nominirana u dvije kategorije, a Porin je osvojila u kategoriji najbolje ženske vokalne izvedbe

E-mail Ispis PDF

Foto: Ognjen Karabegović

BJELOVAR U petak u Oka pabu koncert će održati Sara Renar. Odlične recenzije albuma i održanih koncerata, Saru Renar stavljaju u sam vrh novog vala hrvatske glazbene scene. Sara, inače arhitektica, ali ipak najpoznatija kao glazbenica, sama potpisuje tekstove i glazbu za svoje pjesme.

Prve pjesme počela je pisati prije pet godina, što je kulminiralo u travnju 2013. izlaskom debitantskog albuma pod nazivom »Djeca« u izdanju Aquarius Recordsa. Iako bend svojom glazbom izlazi iz okvira rocka te izmiče strogom žanrovskom opredjeljenju, album »Djeca« je visoko kvalitetan uradak koji je u 2013. svrstan u grupu s najboljima. Tim povodom album je u prošlogodišnjem izdanju Porina nominiran i za najbolji debitantski album 2013. godine. Njene pjesme doživjele su aranžmane rock sastava, blues akustike, trip hopa, čak i jazza u suradnji s Matijom Dedićem.

Sara u 2014. godinu ulazi s jednom novom energijom i pobjeđuje na svim regionalnim natjecanjima promovirajući svoju glazbu i u inozemstvu. Svojim novim albumom »Jesen« Sara je potvrdila status najprogresivnije glazbenice novog vala, prikupivši samo najbolje recenzije od strane regionalnih portala, magazina i radio postaja. Prije dva mjeseca nastupila je i na RockOff festivalu u zagrebačkoj Tvornici, koju je rasprodala krajem rujna prilikom promocije albuma, i osvojila nagradu za najbolju izvedbu. Prošli mjesec je Sara uoči ovogodišnjih glazbenih nagrada Porin nominirana u dvije kategorije, a Porin je osvojila u kategoriji najbolje ženske vokalne izvedbe.

Ažurirano ( Četvrtak, 19 Ožujak 2015 23:27 )