• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


Brain Holidays – autentični hrvatski roots reggae bend u Oka pubu

Kroz dugogodišnje postojanje bend se moglo sresti na mnogim festivalima u regiji, gdje su dijelili pozornicu s imenima poput Gregorya Isaacsa, Culture, Zion Train, U-Roy, Julian Marley, Morcheeba, Fun Lovin Criminals, Dub Inc. itd. Bend je također imao čast nastupiti na glavnoj pozornici Rototom Festivala, najvećeg reggae festivala u Europi, gdje su nastupili u finalu European Reggae natjecanja.

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR Brain Holidays je prvi i jedini autentični roots reggae bend u Hrvatskoj, osnovan 2000.godine baziran u Zagrebu. Nastupit će u petak, 12. lipnja u Oak pubu i to u akustičnom sastavu i kroz zarazne ritmove i poznate roots reggae tonove upriličiti vam odličnu atmosferu i vrhunski party.

Bend je svoju sviračku praksu brusio po raznim festivalima, te je svoj prvijenac »Stereo Roots« izdao 2006. g. Drugi album pod naslovom »Save Peace, Babylon Delete« izašao je na svjetlo dana 2013. g. U srpnju prosle godine izlašao je »Seasplash Ritam«, album okuplja presjek domaće scene koja promovira »sound system« kulturu i »bass« glazbu a koja je nastajala paralelno sa pokretanjem Seasplash festivala na kojem je bend nastupao već četiri puta a zastupljen je s pjesmom Modern Slavery.

Kroz dugogodišnje postojanje bend se moglo sresti na mnogim festivalima u regiji, gdje su dijelili pozornicu s imenima poput Gregorya Isaacsa, Culture, Zion Train, U-Roy, Julian Marley, Morcheeba, Fun Lovin'Criminals, Dub Inc. itd. Bend je također imao čast nastupiti na glavnoj pozornici Rototom Festivala, najvećeg reggae festivala u Europi, gdje su nastupili u finalu European Reggae natjecanja.

Osim autorskih koncerata, bend već godinama tradicionalno organizira odlično posjećene Tribute to Bob Marley koncerte u Zagrebu.

Ažurirano ( Četvrtak, 11 Lipanj 2015 10:55 )