• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


SJEVERNA KOREJA JE PROŠLA SKUPINU I POBIJEDILA 7:0 JAPANCE, 4:0 SAD I 2:0 KINU!

Na Internetu se pojavila snimka vijesti nacionalne sjevernokorejske TV postaje i na njoj su i više nego zanimljive informacije

E-mail Ispis PDF

Sjeverna Koreja poznata je po svojoj zatvorenosti i držanju naroda u neznanju kako bi lideri mogli jednostavnije vršiti propagandu, no nekad uistinu pretjeraju. Na vijestima su objavili prolazak Sjeverne Koreje iz skupine na Svjetskom nogometnom prvenstvu, piše vecernji.hr.

Naravno, nisu se ni plasirali na prvenstvo. U svojim lažima nisu čak bili ni skromni, u osminu finala, gdje ih čeka Portugal, su se plasirali bez primljenog pogotka.

Pobijedili su Japan 7:0, Sjedinjene Američke Države 4:0 i Kinu 2:0. Neprijatelje su, kao što je vidljivo, deklasirali, Kineze »poštedili«. Pretjeralo se osim u rezultatu i s izborom protivnika jer nemoguće je da u jednoj skupini budu tri reprezentacije s istog kontinenta.

Možda se netko pita zašto nije bilo Južne Koreje, ali odgovor je jasan – nisu se ni plasirali na prvenstvo ako se pita Sjevernu Koreju!

Možda je sve samo šala, ali ukoliko jest, netko se uistinu potrudio jer cijeli Youtube kanal prepun je vijesti iz Sjeverne Koreje, koje su stare i po nekoliko mjeseci, a nemaju ni stotinu pregleda. I prvi je to objavio Bleacher Report, sklon »vijestima« koje se mogu okarakterizirati kao neozbiljne.

Ažurirano ( Nedjelja, 13 Srpanj 2014 09:40 )