• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


Pravila za profilnu sliku uz koju ćete pronaći ljubav online

Online platforme za spajanje usamljenih srca odavno više nisu tabu, a znanost je nedavno dokazala s kakvom profilnom slikom imate najviše šansi naći srodnu dušu

E-mail Ispis PDF

Put do ljubavne sreće danas često uključuje i šetnju virtualnim servisima za spajanje usamljenih srdaca ili jednostavno društvenim mrežama gdje je puno lakše započeti razgovor ili »kliknuti« s nekim, a romansu nastaviti privatnim porukama, piše 24sata.hr.

Prvi korak je lakše napraviti online nego uživo, ali otegotna okolnost virtualnog očijukanja je što dojam o nekome stvaramo uglavnom temeljem slike i natipkanih riječi.

Upravo profilna slika je ključni element koji najviše govori o osobi koja stoji iza profila, a u zanimljivom Ted predavanju matematičarka Hanna Fry otkrila je znanstvene postavke koje stoje iza 3 osnovna pravila za dobru profilnu sliku na stranicama za pronalaženje srodnih duša.

Dakle, profilna slika treba biti:

1. Ne predobra i besprijekorna

Ako vam je profilna slika »ispeglana« u Photoshopu, slikana iz kuta iz kojeg najbolje izgledate to nije dobro iz dva razloga: prvo, odbit ćete potencijalne udvarače koji će na prvi pogled procijeniti da ste 'predobri' za njih i drugo, stvorit ćete prevelika očekivanja i riskirati da kod upoznavanja uživo ljudi budu razočarani što ne izgledate kao na fotografiji.

2. Ne loša

Naravno, za profilnu fotografiju neće postaviti neku na kojoj izgledate najgore moguće – tako ćete odbiti potencijalne udvarače.

3. Bez osobnosti

Najbolja profilna fotografija reći će nešto o vama, pokazati zašto ste posebni – ako uživate u jedrenju, stavite fotografiju s jedrenja, ako ste poznati po zaraznom osmjehu – fotografija na kojoj se smijete će najviše reći o vama, iako to nije možda ona na kojoj najbolje izgledate.

Ažurirano ( Četvrtak, 02 Travanj 2015 15:27 )