• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


LEDENI IZAZOV

CHARLIE SHEEN ODRŽAO LEKCIJU SVIM BOGATAŠIMA KOJI SE OVIH DANA ZALIJEVAJU LEDENOM VODOM

Umjesto (beskorisnom) ledenom vodom, on je svoj lonac napunio novčanicama

E-mail Ispis PDF

Mnogi bogataši i svjetske zvijezde uključile su se u akciju prikupljanja novca za ALS fundaciju.

U sklopu akcije prihvatili su »ledeni izazov« i zalili se ledenom vodom. Izazov je prihvatio i Charlie Sheen, ali odlučio se na hvalevrijednu promjenu u njegovom izvođenju, piše index.hr.

Umjesto (beskorisnom) ledenom vodom, Charlie je svoj lonac napunio novčanicama.

– Čekajte, pa to nije led. To je deset tisuća dolara u gotovini koje ću donirati ALS fundaciji jer će se led otopiti, a ovaj novac će stvarno pomoći ljudima. – rekao je Charlie.

Pritom je opet pokazao da ima smisla za humor pa je Jona Cryera, Chucka Lorrea i Ashtona Kutchera izazvao da »identično naprave ovo što je on sad napravio«. Cryer je njegov bivši kolega iz serije »Two and A Half Men«, Lorre autor serije i njegov zakleti neprijatelj, a Kutcher njegov nasljednik u seriji.

ALS fundacija se bavi traženjem lijeka za amiotrofičnu lateralnu skleroza ili Lou Gehrigovu bolest. To je progresivna neurodegenerativna bolest koja pogađa živčane stanice u mozgu i leđnu moždinu. Degeneracija motoričkih neurona na kraju dovodi do njihove smrti. Kada se to dogodi, mozak više nema kontrolu nad radom mišića. Zbog toga pacijenti u zadnjem stadiju bolesti ostaju potpuno paralizirani.

»Ledeni izazov« pokrenule su face iz tehnološkog svijeta. Prva slavna osoba koja je pristala na izazov i pritom izazvala veliku pažnju bio je vlasnik Facebooka Mark Zuckerberg. Ledena ludnica pokrenula se kada je on Billa Gatesa izazvao da se zalije kantom vode ili donira 100 dolara fundaciji.

Gates je ubrzo odgovorio Zuckerbergu i nakon toga nije dugo trebalo da se izazov proširi na holivudske face i druge zvijezde.

Ažurirano ( Utorak, 19 Kolovoz 2014 16:56 )