• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


Generacija '65. bjelovarskih gimnazijalaca obilježila 50. obljetnicu mature

To je jedna od možda i poznatijih generacija, čiji su pripadnici Hrvoje Horvat nekadašnji najbolji rukometaš svijeta i pripadnik zlatne generacije bjelovarskog rukometa, pa dr. Vladimir Halauk, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Bjelovarsko-bilogorske županije, a među njima su i Stjepan Grula, bivši pročelnik Društvenih djelatnosti Grada Bjelovara

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR Obljetnice su oduvijek bile gorko-slatke prigode koje nas podsjećaju na prošlo vrijeme i sva lijepa sjećanja koja se uz to vežu. Jedna od posebnijih obljetnica koja se slavi je obljetnica mature, a kad je ta obljetnica ni više ni manje nego 50., to je doista poseban događaj i dan u životu.

Generacija bjelovarskih gimnazijalaca '65. godine je danas proslavila 50. obljetnicu svoje mature okupivši se pred zgradom Gimnazije, nakon čega su išli na prozivku. S radošću i ponekom suzom u oku razmjenjivali su se pozdravi. To je jedna od možda i poznatijih generacija, čiji su pripadnici Hrvoje Horvat nekadašnji najbolji rukometaš svijeta i pripadnik zlatne generacije bjelovarskog rukometa, pa dr. Vladimir Halauk, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Bjelovarsko-bilogorske županije, a među njima su i Stjepan Grula, bivši pročelnik Društvenih djelatnosti Grada Bjelovara zajedno sa svojim razrednikom profesorom Josipom Vusićem koji je mirovinu zaradio kao profesor u Gimnaziji Bjelovar i ujedno napisao dvije knjige o povijesti Gimnazije.

– Mi smo možda i jedna od najtragičnijih generacija jer brojimo već 40 preminulih kolega. Nadam se da će prigodom današnjeg svečanog ručka u Hotelu Central vani na raspolaganju za svaki slučaj biti i dva saniteta – rekao je uvijek raspoložen Vladimir Halauk, te dodao kako generacija planira odsad svake godine proslaviti obljetnicu. Mi im stoga želimo još puno istih!

Ažurirano ( Subota, 30 Svibanj 2015 16:18 )