• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


I NAKON ODRŽANE MEĐUNARODNE MANIFESTACIJE MLADIH, DJECA I MLADI UDRUGE IMPRESS NE STAJU S AKTIVNOSTIMA I POZITIVNIM DJELOVANJEM

Mladi Daruvarčani i njihovi vrijedni voditelji volonteri i dalje u akciji

Ovih dana održale su se radionice i s Bornom Bednjancem, unukom Ivice Bednjanca, jednog od najkvalitetnijih i najproduktivnijih hrvatskih autora stripa svih vremena

E-mail Ispis PDF

DARUVAR I nakon održane Međunarodne manifestacije mladih, djeca i mladi udruge Impress  ne staju s aktivnostima i pozitivnim djelovanjem. Ne zato što im je omogućeno sve jer iako su mladi prioritet i naša budućnost, nije im omogućeno sve na dlanu i suočavaju se s brojnim problemima kao i svi drugi entuzijasti nego zato što su uporni, poduzetni, skloni kvalitetnom samoorganiziranju i spremni su uložiti maksimalno znanje kako bi ostvarili svaku ideju. Naravno zahvalni su za svaku pomoć i podršku kada ju imaju. Iako je udruga sto postotno volonterska te je pod vodstvom volontera i entuzijasta i samih mladih osoba predsjednice Tanje Herceg i izvršnog direktora udruge Dubravka Šopara , ima brojne uspješne aktivnosti ali i planove iniciranih od svih članova i korisnika udruge.

Ovih dana uz čaj, cappucino, tostove, kekse i palačinke voditelji udruge okupili su sve »Male velike organizatore« koji žele doprinijeti zajednici s pozitivnim radom i uz brojne radionice krenuli u realizaciju novih želja i malih ambicija za zajednicu svih prisutnih članova i korisnika udruge. Ovih dana održale su se radionice i s Bornom Bednjancem, unukom Ivice Bednjanca, jednog od najkvalitetnijih i najproduktivnijih hrvatskih autora stripa svih vremena. Prisutni su mogli naučiti mnogo o tehnikama crtanja i izraziti svoju kreativnost kroz crtež. Mladi su ovih dana podijeljeni i u  organizacijske skupine i planirali su aktivnosti kao što je Sajam mogućnosti koji se 14. listopada održava u suradnji s Policijskom postajom Daruvar, Scary night koji se održava 31. listopada u dvorcu Janković, Legendu o jeseni koja se održava sredinom studenog te Međunarodni dan srednjoškolaca koji će se održati 17. listopada.

Zanimljiva radionica bila je i ona na temu: »Trebaju li svijetom vladati djeca« koja je potaknula veliku argumentiranu raspravu i kvalitetan dijalog među djecom i mladima. Djeca su u jednom trenutku zamislila kako bi svijet izgledao da su odrasli u školskim klupama, a oni na odgovornim pozicijama-naravno s puno slatkiša. Zaključak rasprave je bio da treba prepustiti odraslima »vladanje«, ali i da odrasli trebaju više biti djeca i što je najvažnije trebaju više osluškivati djecu, trebaju se manje svađati i prepirati a više raditi nešto korisno za djecu i provoditi više kvalitetnog vremena s djecom. A mi se svi trebamo upitati možemo li zaista nešto naučiti od djece i mladih? I koliko ih osluškujemo?

Ažurirano ( Nedjelja, 11 Listopad 2015 08:54 )