• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


UDRUGA ŽDRALICE DARUVAR PROVODI KREATIVNO-EDUKATIVNE RADIONICE POD NAZIVOM »RECIKLIRAMO-STVARAMO!«

Ždralice pokazale kako od starog tekstila napraviti novi proizvod

Ideja Ždralica, kroz ovu građansku akciju, bila je osvijestiti lokalnu zajednicu da je tekstil moguće reciklirati, ponovno koristiti i na taj način smanjiti otpad na odlagalištima

E-mail Ispis PDF

DARUVAR Udruga Ždralice Daruvar svake subote tijekom listopada održava kreativno-edukativne radionice pod nazivom »Recikliramo-stvaramo!«. Ove radionice održavaju se u sklopu građanske akcije »Tekstil nije smeće!« koja je financirana sredstvima odobrenim kroz natječaj »Naš doprinos zajednici« Regionalne zaklade za lokalni razvoj Zamah, za koju je financijska sredstva osigurala Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva.

Ždralice su do sada uspješno odradile dvije kreativno-edukativne radionice na kojima su poučavale sve zainteresirane sudionike kako od starog tekstila napraviti novi proizvod. Na prvoj radionici su se izrađivali podmetači od recikliranih majica. Sudionici su najprije reciklirali majice tako da su ih izrezali u pamučne trakice od kojih su poslije uz savjete i pomoć Ždralica heklali podmetače.

Na drugoj radionici održanoj 10. listopada izrađivale su se košare, također od starih pamučnih majica koje su sudionici na isti način reciklirali.

– Odaziv Daruvarčana je bio odličan, pridružili su nam se sudionici različite životne dobi, tako da nas je bilo i velikih i malih – poručuju iz Udruge.

Ždralice su na ovim radionicama prenosile svoja stečena znanja i vještine u izradi rukotvorina i na taj način obogatile sudionike radionica za još jedno novo životno iskustvo. Ideja Ždralica, kroz ovu građansku akciju, bila je osvijestiti lokalnu zajednicu da je tekstil moguće reciklirati, ponovno koristiti i na taj način smanjiti otpad na odlagalištima.

Preostale dvije radionice će se održati, subotom od 10 do 12 sati u prostorijama Pastoralnog centra. Treća radionica održat će se 17. listopada na kojoj će izrađivati ogrlice i modne dodatke od recikliranih majica te četvrta 24. listopada na kojoj će izrađivati tepihe isto od recikliranih majica.

Nakon provedenih radionica, u  Pučkoj knjižnici i čitaonici Daruvar, 23. studenog  2015. u 18 sati održat će se izložba rukotvorina koje su izradili sudionici radionica, a svi zainteresirani građani su dobrodošli, poručuju iz Udruge.

Ažurirano ( Ponedjeljak, 12 Listopad 2015 18:11 )