• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


UDRUGA IMPRESS DARUVAR PRISUSTVOVALA NA PROGRAMU »PARTNERSTVO U ZAJEDNICI« U VELIKOJ VIJEĆNICI GRADA DARUVARA

Karlo Horvat, vrijedan član Impressa Daruvar, uspješno predstavio Udrugu

Prisustvom u programu, uz prikaz primjera dobre prakse, donio u svoju organizaciju i vrijedna nova znanja za razvoj civilnog sektora mladih

E-mail Ispis PDF

Fotografije ustupio Karlo Horvat

DARUVAR Važan dio nastanka svake organizacije, tako i udruge mladih Impress, je partnerstvo bilo ono lokalno, regionalno, prekogranično ili europsko, suradnja, zajedništvo, otvorenost prema svakoj novoj ideji i inicijativi i spremnost na suradnju sa svakim partnerom te spremnost podrške novih inicijativa. Važno je i sagledavanje svake druge organizacije kao partnera i prepoznavanje vrijednosti istih te spremnost na podjelu znanja, spremnost na suradnju i prepoznavanje mogućnosti suradnje i potencijala u svakoj organizaciji kao i ljudima koji je čine.

U svom radu upravo taj stav od samih začetaka njeguje udruga Impress, a u  svim svojim projektima važno je prepoznati one kvalitetne i perspektivne te trebamo zajednički težiti tome da se svaka organizacija koju imamo u regionalnoj zajednici ojača kako bismo imali u svakom projektu što snažnije partnere. O prednostima partnerstva u zajednici, zajedničkom rješavanju problema, uključivanju svih sudionika u stvaranje boljih i konstruktivnih zajednica u županiji uz vodstvo djelatnika  Centra za civilne inicijative u ponedjeljak, 19. listopada, govorilo se u velikoj vijećnici Grada Daruvara gdje je nove projekte udruge kao i one dosadašnje te dosadašnja partnerstva uspješno predstavio vrijedan član udruge Impress Daruvar Karlo Horvat, ujedno predsjednik Nacionalnog vijeća učenika te je prisustvom programu »Partnerstvo u zajednici« uz prikaz primjera dobre prakse, donio u svoju organizaciju i vrijedna nova znanja za razvoj civilnog sektora mladih.

Povod okupljanja bio je program »Partnerstvo u zajednici« koji je organiziran u sklopu cjelovitog programa E-misija regionalnog razvoja civilnoga društva i lokalnih zajednica u Republici Hrvatskoj kojeg zajednički provode organizacije: Centar za civilne inicijative, IKS-Udruga za promicanje informatike, kulture i suživota, Savez za pravedno društvo i S.O.S. telefon – Poziv u pomoć  u partnerstvu i uz financijsku podršku Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga Društva

U programu su uz udrugu Impress Daruvar sudjelovale i Udruga Ždralice Daruvar, Matica umirovljenika Daruvar, Glazbena škola Logos d.o.o., Pučka Knjižnica i čitaonica Daruvar, Udruga Korak dalje Daruvar i Češka Beseda Daruvar.

Tanja Herceg, predsjednica udruge mladih »Impress« Daruvar

Ažurirano ( Srijeda, 21 Listopad 2015 08:08 )