• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


TIM UDRUGE IMPRESS I OVE GODINE ISPUNIO ŽELJU DJECE I MLADIH

Najstrašnija noć u daruvarskom dvorcu

Cilj ove manifestacije svakako je druženje, poticanje djece i mladih na suradnju, sustavnu podršku roditelja, veću odgovornost djece, povećanje važnosti i samopouzdanja djece i mladih

E-mail Ispis PDF

Foto: Daruvarski Portfolio – ustupio Grad Daruvar

DARUVAR I ove godine, u subotu 31. listopada, jedan dio tima udruge »Impress« realizirao je i ispunio želju djece i mladih za zajedničkim već tradicionalnim druženjem i programom pod nazivom »Scary night« u dvorcu Janković ili najstrašnija noć u gradu.  Udruga za promicanje pozitivne afirmacije mladih u društvu Impress Daruvar u svom radu i djelovanju konstantno provodi evaluacije, osvrte i zajedničke sastanke sve zainteresirane djece i mladih te je na istima i ove godine usmjerena želja grupe »malih organizatora« prema realizacijskom timu i voditeljima udruge za organiziranjem »Scary nighta« ili najstrašnije noći u gradu. Ovime je dio tima voditelja udruge Impress Daruvar uspješno realizirao ovaj događaj te još jednom dokazao kako u gradu Daruvaru postoji udruga mladih koja osluškuje želje djece i mladih. Voditelji udruga Tanja Herceg i Dubravko Šopar te voditelj atmosfere Karlo Horvat i voditelj discipline Tomislav Karaula uspješno su uz pomoć svih članova realizirali još jedan događaj. I ove godine je u istom omogućio djeci i mladima ovu večer grad Daruvar, a gradonačelnik Dalibor Rohlik je za roditelje koji su dopratili djecu i pazili da se očuva ambijent prilikom zabave u onom stanju kakvim smo ga zatekli, zakuhao i ukusni vinski čaj. Roditelji malog organizacijskog odbora pripremili su kolače s kojima su se počastili svi prisutni te je svim posjetiteljima serviran sok i voćni čajevi, a dio roditelja bio je zadužen i za hitne intervencije i pomoć te su time bile kroz roditeljsku posebnu suradnju izrazito bile uključene u odjel za hitne intervencije Lara Grgić, u odjel za disciplinu, red i čistoću bili su tijekom večeri Ela Kadlec, Nevena Bosanac i Ana Demeter. A vrijedna ekipa od 9 osoba okupila se i u ponedjeljak od 17 do 19 sati kada su se primili posla i očistili dvorac, uz pomoć i naknadni nadzor predstavnika tima od strane grada Daruvara na čelu s zamjenicom gradonačelnika Veronikom Pilat čime je dodatno shvaćena i prihvaćena inicijativa djece i od strane grada.

U ovoj »najstrašnijoj« noći u gradu pojavili su se različiti performansi, a cijeli program otvorila je modno edukativna sekcija, nastavilo se Impress mažoretkinjama koje su postigle važan efekt iznenađenja nastupivši s plesnom koreografijom izvedenom u mraku sa svjetlećim štapovima u novom  troduplo većem sastavu, a za nastup su ih kroz niz zanimljivih, napetih i vrlo napornih treninga pripremili Ivana Bedi, Tomislav Karaula i Tanja Herceg. Zanimljiva točka bio je i ples pod maskama Patrika Bučana, Ivana Krasnića i Dominika Lalića koji su iskazali veliku kreativnost i inovativnost u novom hrabrom nastupu pod maskama. Na kraju sve je izuzetnim glasom i visokokvalitetnom izvedbom ostavila bez daha Doroteja Vinković koja je svojom izvedbom još jednom osvojila, osim na Darfestu, i ovdje nagradu publike. Za tehničku podršku zaslužno je Pučko otvoreno učilište Daruvar, a ozvučenje je relizirao Dubravko Šopar. Za posebnu atmosferu, rasvjetu i ugođaj misteriozne magle zaslužan je Patrik Bučan. Sve je popratio Daruvarski portfolio. Voditelji programa bili su Tanja Herceg i članica udruge Impress Mihaela Idžanović

Ove godine i posjetitelji su cirkulirali dvorcem u još većem broju, što djece i mladih i koji su uživali u ovom događaju, što roditelja i građana koji su se rado prisjetili svojih školskih dana provedenih upravo u dvorcu grofa Janković. A ovaj još veći broj publike koji je u velikom broju posjetio događaj bez reklame, iskazao je kako je upravo ovakav događaj za djecu potreban ovom uzrastu a kako se kvalitetan rad i povjerenje prepoznaje.

Cilj ove manifestacije svakako je druženje, poticanje djece i mladih na suradnju, sustavnu  podršku roditelja, veću odgovornost djece, povećanje važnosti i samopouzdanja djece i mladih, jačanje organizacijskih i prezentacijskih vještina djece i mladih kroz događaj iniciran od strane njih, povećanje svijesti djece i mladih kako se njihove ideje i želje uvažavaju i kako su izrazito bitne u svakoj realizaciji događaja.  A ovaj događaj kao i svaki dosadašnji potaknuo je još veću suradnju djece i mladih te potaknuo djecu  i mlade na pokretanje još jednog novog projekta.

Ažurirano ( Srijeda, 04 Studeni 2015 11:40 )