• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


NA DJEČJEM ODJELU NARODNE KNJIŽNICE PETAR PRERADOVIĆ ODRŽANA ZAVRŠNA RADIONICA »(p)Ostani svoj-A«

Poticanje potencijala djece za razvoj različitih socijalnih vještina

Centar za edukacijsko-rehabilitacijsku i psihološku potporu »Šareni krug« ima namjeru nastaviti provođenje ovog programa i za starije uzraste djece i vjeruje da će od grada Bjelovara dobiti adekvatan prostor i financijsku potporu

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR Na Dječjem odjelu Narodne knjižnice Petar Preradović održana je završna radionica »(p)Ostani svoj-A«, kojoj su prisustvovali i roditelji kojima su volonterke Centra za edukacijsko-rehabilitacijsku i psihološku potporu »Šareni krug« iz Bjelovara, Jasmina Vuković, profesor defektolog i Silvia Vuković, profesor psiholog, prezentirali dijelove onoga što su radili, učili kroz zabavu, igru, ples, razgovor i crtež. S time je uspješno završen ciklus od 10 radionica »(p)Ostani svoj-A«, koje su s djecom odradile volonterke Jasmina i Silvija.

Ove radionice su provođene s ciljem poticanja potencijala djece za uspješniju primjenu i razvoj različitih socijalnih vještina koje su djeci potrebne za izgradnju samopouzdanog ponašanja.

Sve teme su se provodile kroz igru, plesanje, crtanje, dramatizaciju i zabavljanje.

U ovom ciklusu uspješno je završilo program 12-tero djece u dobi od 8-10 godina.

Djeca su radionice redovito ocjenjivala kao izuzetno zabavne i poučne.

Centar za edukacijsko-rehabilitacijsku i psihološku potporu »Šareni krug« ima namjeru nastaviti provođenje ovog programa i za starije uzraste djece i vjeruje da će od grada Bjelovara dobiti adekvatan prostor i financijsku potporu kako bi mogao razvijati i nove programe koje ima u planu te putem različitih aktivnosti pružati djeci i roditeljima besplatnu edukacijsko-rehabilitacijsku i psihološku potporu zbog koje je i osnovan.

Vjerujemo da će se uspješna suradnja dječjeg odjela »Narodne knjižnice Petar Preradović« i CERPP-a »Šareni krug« nastaviti u budućnosti i veoma nam je drago što je voditeljica dječjeg odjela gospođa Vjeruška Štivić prepoznala radionice »(p)Ostani svoj-A« kao aktivnost koja može potaknuti potencijale djece za što uspješnije nošenje s izazovima današnjeg života, poručuju iz udruge »Šareni krug«.

Centar »Šareni krug« je novoosnovana neprofitna organizacija iz Bjelovara, čija je djelatnost psihosocijalna podrška, rana intervencija, potpora pri uključivanju u programe odgoja i redovitog obrazovanja (integracija/inkluzija), savjetovanje i pomaganje djeci, njihovim roditeljima, udomiteljima, organiziranje raznih vidova edukacijsko-rehabilitacijske i psihološke potpore i dr.

Cilj Centra je poboljšanja kvalitete života djece s teškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom i kroničnim bolestima, osoba s teškoćama socijalne integracije te zaštite i promicanja prava spomenutih skupina.

Djeca su imala priliku i dati svoje izjave novinarki BBR-a što je neke od njih veoma razveselilo.

Ažurirano ( Ponedjeljak, 14 Prosinac 2015 11:57 )