• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


Maskirani mali Bjelovarčani u dvorištu gradske uprave spalili okrivljenog Fašnika

Sudjelovala su djeca iz gradskog Dječjeg vrtića Bjelovar, te djeca iz dječjih vrtića Ciciban, Bubamara, Osmjeh i Pinokio

E-mail Ispis PDF

Foto i video: Štefan Brajković

BJELOVAR Fašnički utorak proslavljen je u Bjelovaru 9. veljače, posjetom malih maškara gradonačelniku Antunu Korušcu te druženjem u dvorištu gradske uprave gdje je Fašnik okrivljen za sve loše u prošloj godini i potom spaljen.

U tradicionalni posjet gradonačelniku i zamjenicama gradonačelnika došla su djeca iz gradskog Dječjeg vrtića Bjelovar, te djeca iz dječjih vrtića Ciciban, Bubamara, Osmjeh i Pinokio. Predstavnici grada primili su ih u maloj vijećnici.

– Svi zajedno smo u jednom projektu Fašnika u Bjelovaru, bjelovarske škole, dječji vrtići, Društvo Naša djeca, dječje Gradsko vijeće. S jedne strane na taj način čuvamo običaje i tradiciju, djeca uče i vesele se, a dajemo im priliku da se ponašaju nekonvencionalno. Zapravo i mi odrasli trebamo shvatiti da dokle god ima nešto dječje u nama, dotle vrijedimo i možemo biti uvaženi. Drago mi je što iz godine u godinu ima sve više zainteresirane djece, i što odgajateljice i nastavnice ozbiljno to prihvaćaju te želju djece prihvaćaju i organiziraju njihovo sudjelovanje na fašniku. Grad Bjelovar je organizirao i prije proslavu fašnika, a s time planiramo nastaviti i dalje – rekao je vedro gradonačelnik Antun Korušec.

Oko 900 maskiranih učenika nižih razreda bjelovarskih osnovnih škola i vrtića potom je formiralo je povorku malih maškara koja je prošetala centrom grada. Krenuli su u obilazak grada od paviljona, Gundulićevom do Matice Hrvatske, nakon čega su se prošetali cijelim Korzom do šetališta dr. Ivše Lebovića, i Mažuranićevom se vratili prema paviljonu i dvorištu Gradske uprave. Tamo je, nakon predaje ključa grada, spaljen okrivljeni Fašnik, a potom je organiziran i ples i proslava.

Ažurirano ( Utorak, 09 Veljača 2016 16:27 )