• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


POČETAK STVARANJA NOVE TURISTIČKE PONUDE KOJA SE TEMELJI NA CIKLO TURIZMU

FLORIJAN CIKLIĆ – FURKO u službi promocije »Bilogorskog ciklo festa«

Događanje je to koje će se održavati od 1. svibnja do 26. lipnja na području grada Bjelovara i nekih okolnih općina, sadržavat će i nuditi od organiziranih, manjih biciklijada, do vođenih ciklotura u nepoznato s piknikom – »CIKLO PIKNIK« »TURISTIČKIH CIKLO TURA

E-mail Ispis PDF

Foto: Štefan Brajković

BJELOVAR Nakon što je obitelj Paripović registrirala unutar svoga OPG-a Izletište »Stara kuća«, zajedno su s Turističkom zajednicom Bilogora-Bjelovar odlučili krenuti s nekom konkretnijom turističkom ponudom.

Kako su oni kao obitelj i sami prilično aktivni u sportsko-rekreativnom smislu, logično je bilo da su izrazili želju i namjeru da njihovo izletište bude svojevrsno središte aktivnog odmora na ovom području te da se nešto više specijaliziraju za ponudu ciklo turizma u tom smislu.

Imajući na umu porast turističkog trenda za aktivnim odmorom, ubrzano rastući interes za ciklo turizmom kao i izvrsnu konfiguraciju terena izrazito pogodnu za vožnju biciklom u prekrasno očuvanoj prirodi bilogorskog kraja, zajednički su s turističkom zajednicom osmislili »Bilogorski ciklo fest«.

Događanje je to koje će se održavati od 1. svibnja do 26. lipnja na području grada Bjelovara i nekih okolnih općina, sadržavat će i nuditi od organiziranih, manjih biciklijada, do vođenih ciklotura u nepoznato s piknikom – »CIKLO PIKNIK« »TURISTIČKIH CIKLO TURA«.

Ponukani starom, rekli bismo, bjelovarskom navikom, da se subotom doma ne kuha, svake subote bit će upriličena posebna biciklistička tura pod nazivom »A ŠTA ČEKAŠ? KUPI PRNJE! Z BECIKLOM NA SIR I VRNJE!« koja će na OPG »Stara kuća« u Maglenči završavati posebnom ponudom domaćeg obroka sira i vrhnja s kobasicama i špekom te još nekim drugim domaćim specijalitetima.

Prvosvibanjsku biciklijadu zbog lošega vremena prebacili smo na 8. svibnja, a 15. svibnja čeka nas još jedna biciklijada u društvu poznatih glumaca Suzane Nikolić i Vedrana Mlikote.

Napomenimo da će u sklopu TEREZIJANE 2016. u suorganizaciji s biciklističkim klubom Gema i pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Bilogora-Bjelovar biti održana kružna biciklistička cross country utrka »TEREZIJANER XC eliminator« kod gradskih bazena. S ponosom ističemo da je to jedna od nekoliko takvih utrka u Hrvatskoj koju smo prošle godine prvi puta organizirali i da je ove godine dobila status državne, nacionalne utrke.

Jednako tako, u sklopu navedenog »Bilogorskog ciklo festa«, u vrijeme Terezijane, bit će u suorganizaciji i pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Bilogora-Bjelovar održana biciklistička utrka za predškolsku djecu na biciklima bez pedala »NOGOGUR CIKLOFUR«.

Sve su to aktivnosti koje su početak stvaranja nove turističke ponude koja se temelji na ciklo turizmu i pred kojom je još puno, puno posla.

Florijan Ciklić – Furko, biciklistička lutka i maskota »Bilogorskog ciklo festa«, simpatični retro tip iz vremena »gospona Fulira«, a kojega je osmislila i izradila magistra modnog dizajna Selena Gazda, uskoro će, čim se vrijeme malo proljepša, na bjelovarskom Korzu pozivati prolaznike, Bjelovarce i njihove goste na »Bilogorski ciklo fest«.

Ažurirano ( Srijeda, 04 Svibanj 2016 11:54 )