• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


DUGOTRAJNO NEZAPOSLENE ŽENE DARUVARA POKRENULE KAMPANJU OPREMANJA PROSTORA ZA RADIONICE I KVALITETNO PROVOĐENJE SLOBODNOG VREMENA POD NAZIVOM »ŽDRALICE ŽELE LETJETI«

Pretvoriti smeće u korisne predmete!

Ovo je prvi put da članice i volonterke naše udruge provode ovakvu kampanju jer do nedavno nismo imale ni svoj prostor. Odlučile smo se aktivirati i dati sve od sebe kako bi prikupile osnovna sredstva za daljnji rad i djelovanje naše udruge – pojašnjava Suzana Lipovac, predsjednica Udruge.

E-mail Ispis PDF

DARUVAR Udruga Ždralice Daruvar, osnovana je 2013. godine s ciljem smanjenja socijalne isključenosti dugotrajno nezaposlenih žena koje se bave izradom različitih rukotvorina, a ono što ih čini posebnima su rukotvorine od recikliranog tekstila. Članice se bave ručnim radom, recikliranjem, očuvanjem okoliša, pretvaranjem »smeća« u korisne i lijepe predmete.

Cilj ove kampanje je opremiti prostor koji je udruga dobila na korištenje od grada Daruvara. Kampanja traje od 15. travnja do 15. srpnja 2016. godine.

– Ovo je prvi put da članice i volonterke naše udruge provode ovakvu kampanju jer do nedavno nismo imale ni svoj prostor. Odlučile smo se aktivirati i dati sve od sebe kako bi prikupile osnovna sredstva za daljnji rad i djelovanje naše udruge. Posebno veliki doprinos ovoj kampanji daju naše volonterke Mateja Župić i Leonida Kifer koje preuzimaju veliki dio posla oko vođenja kampanje. Uz slanje upita i kontaktiranje donatora, odrađuju i posao pisanja projektnih prijedloga kojima se apliciramo na različite natječaje za udruge – pojašnjava Suzana Lipovac, predsjednica Udruge.

Nažalost, članice i volonterke, uz svu želju, ne mogu same opremiti prostor potrebnom opremom i namještajem jer imaju preskroman budžet. Predsjednica Suzana Lipovac kao najpotrebnije stvari za daljnji rad udruge navodi namještaj, odnosno radne stolove, stolice, police, ormare. Također i šivaće mašine pomoću kojih bi se provodile edukacije i radionice krojenja i šivanja te izrađivale.

– Ovim putem, pozivamo sve koji mogu bilo kako pomoći, da nam se jave. Svjesne smo današnje teške situacije i ne tražimo previše. Kampanju i radimo s krajnjim ciljem pomaganja drugima, organiziranja edukacija i radionica te naravno, otvaranja svojih vrata svim građanima. Imamo toliko ideja, planova, toliko toga čime želimo osnažiti nezaposlene žene, dati mogućnosti za aktivno provođenje vremena svakoj zainteresiranoj osobi. Treba nam pomoć da raširimo krila i počnemo letjeti –  tako govori volonterka udruge, Mateja Župić i poziva sve koji žele pomoći da se jave na Facebook stranicu udruge: »Ždralice Daruvar« ili na email udruge Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .

Ažurirano ( Četvrtak, 19 Svibanj 2016 09:25 )