• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


UDRUGA KOPRIVA PREDSTAVILA PROJEKT ZAJEDNIČKI EKO VRTOVI

KOPRIVNIČANCI ĆE EKOLOŠKI UZGAJATI POVRĆE NA GRADSKOM ZEMLJIŠTU

Interes je pokazao velik broj građana Koprivnice, pa je očito, da predviđena površina od 11.750 m2 morati će se i proširiti

E-mail Ispis PDF

KOPRIVNICA Koprivnička inicijativa volontera i aktivista – udruga Kopriva u subotu, 15. ožujka, predstavila je projekt Zajednički eko vrtovi za sve građane koji žele imati svoju parcelu i samostalno ekološki uzgajati povrće, voće i bilje na gradskom zemljištu.

Interes je pokazao velik broj građana Koprivnice, pa je očito, da predviđena površina od 11.750 m2 morati će se i proširiti. Sklopljen je ugovor na neodređeno vrijeme, kojim udruga Kopriva od Grada Koprivnice dobiva zemljište na korištenje i to bez naknade uz uvjet da rasporedi parcele po 50 m2 svakom zainteresiranom građaninu te da po potrebi organizira edukaciju i radionice na temu održivog razvoja i ekološkog vrtlarstva. No, za potrebe vrtlarstva potrebno je još napraviti priključak vode i kanalizacije, što će uskoro biti i učinjeno. Inače, projekt Zajednički eko vrtovi nastao je po uzoru na varaždinske Čudesne vrtove, koji su prije dvije godine i pokrenuli pionirski projekt ovog tipa u Hrvatskoj. Nakon što je Ivan Funtek, predsjednik Udruge Kopriva u koprivničkoj Gradskoj vijećnici upoznao sa projektom sve zainteresirane građane, organiziran je odlazak u Špoljarsku ulicu na zemljište, gdje će uskoro zaživjeti projekt Zajednički eko vrtovi.

Ažurirano ( Nedjelja, 06 Srpanj 2014 10:02 )