• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


Božićni koncert Zajednice Mađara grada Bjelovara

Već treću godinu zaredom Zajednica Mađara na taj način je zaokružila svoje godišnje djelovanje i Bjelovarčanima hladnu i maglovitu večer ugrijala brzim mađarskim čardašima

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR Zajednica Mađara grada Bjelovara održala je u nedjelju, 6. prosinca, Božićni koncert u Domu kulture u Bjelovaru. Već treću godinu zaredom Zajednica Mađara na taj način je zaokružila svoje godišnje djelovanje i Bjelovarčanima hladnu i maglovitu večer ugrijala brzim mađarskim čardašima.

Božićnom koncertu su nazočili dogradonačelnica Jasna Višnjević i predsjednik Vijeća nacionalnih manjina Bjelovarsko-bilogorske županije te predsjednik Vijeća Mađarske nacionalne manjine, Šandor Tot. Nazočne je uvodnim govorom pozdravila predsjednica Zajednice Mađara grada Bjelovara Anita Farkaš, rekavši kako joj je zadovoljstvo što je zajednica upriličila još jedno događanje ove vrste, te kako su ove godine koncert organizirali tematski te tako stavili naglasak na folklor. Domaćinima su se na pozornici osim polaznika dječje igraonice Zajednice Mađara i odrasle folklorne skupine, pridružili i folklorne skupine HORKUD-a Golub, Češke besede Hercegovac, i Zajednice Mađara Grubišno Polje.

– Dogodine se nadamo pojačanju našeg djelovanja, kako bismo naše građane za božićno vrijeme počastili još bogatijim programom. S tim u skladu napravili smo brojne planove za iduću godinu i nadamo se nastavku suradnje s ostalim manjinskim zajednicama i kulturno-umjetničkim društvima – dodala je Anita Farkaš.

Dio ove tople atmosfere iz Doma kulture možete pogledati u videu.

Ažurirano ( Ponedjeljak, 07 Prosinac 2015 23:11 )