• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


NAJAVLJEN KONCERT PJEVAČKOG ZBORA I ORKESTRA MATICE UMIROVLJENIKA

Bjelovarski slavuji svome Bjelovaru za 260. rođendan

Koncert Bjelovarskih slavuja održat će se u petak, 1. travnja 2016. godine u 19.00 sati u Domu kulture. Prvi je to njihov samostalni koncert, na kojem će imati goste: Dječji folklor Dječjeg vrtića Bjelovar, Dječji zbor »Zvrk« Bjelovar te Pjevački zbor »Zdenčanke«.

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR Uz 260 godina grada Bjelovara »Bjelovarski slavuji«, pjevački zbor i orkestar Matice umirovljenika Bjelovar održat će koncert, poklon svome gradu za rođendan. Pokrovitelj koncerta je Grad Bjelovar.

Koncert Bjelovarskih slavuja održat će se u petak, 1. travnja 2016. godine u 19.00 sati u Domu kulture. Prvi je to njihov samostalni koncert, na kojem će imati goste: Dječji folklor Dječjeg vrtića Bjelovar, Dječji zbor »Zvrk« Bjelovar te Pjevački zbor »Zdenčanke«, rečeno je danas, 30. ožujka, u maloj gradskoj vijećnici na konferenciji za medije na kojoj je najavljen koncert. Ulaz na koncert je slobodan.

– 2014. godine uložili smo 50.000 kuna u uređenje dnevnog boravka u prostorijama Matice umirovljenika Bjelovar, koji od kada je otvoren 2014. godine radi svaki dan od 9 do 17 sati, i u njemu umirovljenici provode slobodno vrijeme. Neki kartaju, neki čitaju novine, ali se provode i druge aktivnosti, poput zdravstvenih provjera, mjerenja šećera u krvi, mjerenja krvnog tlaka… Prije nekoliko mjeseci obavijestili su nas da su osnovali zbor i orkestar pir Matici umirovljenika, i da su počeli s vježbanjem i okupljanjem umirovljenika koji vole baviti se glazbom i pjevanjem. Iskreno rečeno, možda i nismo očekivali da će nas ovako brzo iznenaditi jednim prekrasnim koncertom koji će se održati 1. travnja u petak u 19 sati u Domu kulture. Grad Bjelovar je prihvatio biti pokrovitelj i pomogao pri samoj organizaciji, osiguranju prostora, medijskoj promidžbi. Uputili smo ih još na neke adrese da se upotpuni koncert, odnosno da spojimo djecu i umirovljenike. Uspjeli smo sve to napraviti i vjerujem da ćemo u petak imati jedan prekrasan koncert koji se organizira kao poklon Bjelovaru za 260. rođendan. Zahvaljujem se Matici umirovljenika i svima koji su sudjelovali u organizaciji koncerta te pozivam sve naše sugrađane da dođu na koncert – rekla je Lidija Novosel, zamjenica gradonačelnika.

– Konačno se ostvarilo ono što smo već čekali godina, i dočekali zahvaljujući Nedeljku Kuštoviću i Ivanu Ćuriću, koji su si dali truda, ali i svima onima koji su u zboru, i pozivam sve građane da dođu na koncert – rekao je Josip Crnogaj, predsjednik Matice umirovljenika Bjelovar.

– Okupili smo se prije nekih devet mjeseci, i to na izletu u Đakovo. Družili smo se veselili i pjevali, i tako je pjesma počela i u autobusu. Nakon toga išli smo na još jedan izlet i tu se rodila jedna skupina, s gospodinom Ivanom koji je sadašnji voditelj zbora. Tako smo osnovali zbor i to iz razloga što je Bjelovar grad s više od 40.000 stanovnika koji zaslužuje da ima svoje umirovljeničko pjevačko društvo. Jednostavno smo počeli s probama u jednoj privatnoj kući, kod Ivana Ferčec, i kako smo se širili tako smo tražili i veći prostor. Poslali smo zamolbu Domu za starije osobe Bjelovar i Upravni odbor doma dao je suglasnost da možemo održavati probe svake srijede i nedjelje od 17 do 20 sati. Imamo oko 35 članova i pozivam sve umirovljenike da nam se priključe koji imaju afiniteta za pjevanje ili sviranje – rekao je Nedeljko Kuštović, član zbora.

– Umirovljenike smo na ovaj način izvukli iz, ponekad, tmurne svakodnevnice, iz praznih kuća i stanova, gdje su često puta bili sami i čekali da ih netko posjeti te da ih se nekad netko sjeti. Upravo osnivanjem ovoga zbora i orkestra na neki način u njima smo probudili volju za životom. Zaboravili su na svoje probleme, na svoje bolesti, često nam se puta javljaju i članovi njihovih obitelji koji su oduševljeni s njihovom angažiranošću. U njima se je probudila jedna nada, kao u mladih ljudi, kao da su sada krenuli ponovo u život. Tu svoju pozitivnu energiju odašilju, ne samo prema svojoj obitelji, nego i prema sredini u kojoj žive i druže se. Na neki način potiču i ostale umirovljenike da se angažiraju na bilo koji način, ili putem pjesme ili putem nekih drugih organiziranja ovisno o njihovim talentima – rekao je Ivan Ćurić, voditelj zbora.

Više o koncertu novinari  mogu čuti u srijedu, 30. ožujka 2016. godine od organizatora koncerta, predsjednika Matice umirovljenika Bjelovar Josipa Crnogaja, voditelja zbora Ivana Ćurića i člana Bjelovarskih slavuja Nedeljka Kuštovića te Lidije Novosel, zamjenice gradonačelnika Grada Bjelovara.

Ažurirano ( Srijeda, 30 Ožujak 2016 15:47 )