• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


PREMIJERA LUTKARSKE PREDSTAVE TEATRA TO GO

Uspavanko uspješno uspavan

Predstavu autorski potpisuje Goran Smoljanović, Bjelovarčanin s diplomom Umjetničke akademije u Osijeku. U suradnji s Bjelovarskim kazalištem koje je ustupilo prostor i opremu za probe, nastala je predstava Uspavanka za Uspavanka.

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR Najmlađa kazališna publika Bjelovara u nedjelju, 24. travnja, imala je priliku prisustvovati premijeri predstave Uspavanka za Uspavanka. Uz Gorana Smoljanovića, autora i lutkara, u predstavi sudjeluje i Mladen Vujičić, Goranov kolega s fakulteta. Test bjelovarske publike, sudeći prema reakcijama i pljesku, neupitno su položili. U priči o nesanici, autorov cilj bio je, uz umjetničku komponentu, djelovati i edukativno.

– Na kraju smo lutkom uspjeli obraditi glazbenu početnicu; ljestvicu, dinamiku, ritmiku, pjevanje i dvoglasno pjevanje – pojasnio je Goran Smoljanović. Daljnji plan je, prema riječima autora, predstavu prijaviti na nadolazeće kazališne festivale. Budući da, osim u prvoj i posljednjoj sceni, u predstavi glumci ne govore, predstavu namjeravaju prijaviti i na inozemne festivale. No sve dotad, uspavljivanje Uspavanka ostaje zadatak domaće publike.

Ažurirano ( Ponedjeljak, 25 Travanj 2016 21:17 )