• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


ZIJAH SOKOLOVIĆ ODUŠEVIO 1592. PUT

Bjelovarčani ovacijama ispratili BOK fest

Poznatom monodramom Zijaha Sokolovića Glumac... je glumac... je glumac završen je ovogodišnji BOK fest. U potpunosti autorski projekt Zijaha Sokolovića, ova predstava nastala je krajem sedamdesetih godina prošlog stoljeća, no u 38 godina svog »staža« nije izgubila nimalo suvremenosti

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR Onima koji u srijedu nisu bili u Domu kulture na posljednjoj predstavi ovogodišnjeg BOK-a teško bismo mogli ukratko reći o čemu se tu zapravo radi. Sokolovićev projekt propitkivanje je glume, glumačka studija glumačkog poziva, propitkivanje iluzije na koju u kazalištu svjesno, kao publika, pristajemo. Izvedba u Bjelovaru Sokoloviću je bila 1592. po redu, a publika ju je i ovoga puta ispratila pljeskom i ovacijama, ustavši u znak odavanja priznanja velikom umjetniku. Bjelovarski glumac, Ivan Ožegović u suradnji s mladim glumcima Bjelovarskog kazališta pripremio je kratko iznenađenje za prvi nastup poznatog glumca na BOK festu te uručio svom nekadašnjem mentoru pečatnjak Grada Bjelovara. Zijah Sokolović zadržao se i nakon predstave u dvorani razgovarajući s gledateljima o kazalištu i svom glumačkom putu, a zainteresirani su mogli kupiti istoimenu knjigu s tekstom monodrame i kazališnim kritikama uvaženih kulturnjaka iz cijele regije.

Ovogodišnji festival, podsjetimo, započeo je u nedjelju, 1.,i završio u srijedu, 11. svibnja. Prikazano je 9 predstava (uz glumački projektni koncept naziva »24 hours to play« ),a održane su i tradicionalne manifestacije u sklopu festivala: Svjetska izložba glumaca, BOK moto-alka, Rukometni turnir te subotnji Retro party. Sudeći po reakcijama publike i punoj dvorani Doma kulture na svakoj izvedbi, organizatori imaju razloga za zadovoljstvo.

Kratak podsjetnik na sada već prošli, 14. BOK fest donosimo u fotogaleriji.

Ažurirano ( Subota, 14 Svibanj 2016 21:40 )