• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


OTVOREN »MALI BOK«

MULTIKULTURALNA PRIRODA BJELOVARČANA

Prvi od gostiju ove godine je tako bio glumac Vili Matula, s predstavom »Munchausen« u režiji Borisa Kovačevića, koji je bio toplo dočekan od bjelovarskih osnovnoškolaca.

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR Ovogodišnji »MALI BOK« festival otvoren je 20. ožujka, u Domu kulture u Bjelovaru. Festival se održava jedanaestu godinu zaredom, i trajat će do 24. ožujka, a za to vrijeme bit će moguće pogledati šest predstava. Predstave će biti organizirane u prostorima Bjelovarskog kazališta te u Domu kulture, u izvedbi Bjelovarskog kazališta, ali i gostujućih družina poput družine »Pinklec« iz Čakovca, Dječjeg kazališta Branko Mihaljević iz Osijeka, te Mini teatra Ljubljana.

Festival su otvorili organizatorica Irena Hlupić-Rašo koja je logistička podrška festivalu od samog početka, i gradonačelnik Antun Korušec. Pod vodstvom Irene Hlupić-Rašo festival je sve ove godine pomno strukturiran da bude prilagođen za djecu predškolske i školske dobi. Grad Bjelovar i BOK fest su bili prvi tako organiziran događaj koji je otvorio svoja vrata i gostima iz inozemstva, pa gradonačelnik ponosno ističe multikulturalnu prirodu Bjelovarčana i spremnost da ugoste nekoga.

Prvi od gostiju ove godine je tako bio glumac Vili Matula, s predstavom »Munchausen« u režiji Borisa Kovačevića, koji je bio toplo dočekan od bjelovarskih osnovnoškolaca.

Gradonačelnik Korušec za kraj govori kako je to uvjetno rečeno »MALI« BOK, s obzirom na dugogodišnju tradiciju festivala, i njegov rast. Isto tako ponosno ističe kako kazalište postaje kulturna i životna potreba Bjelovarčana, tako da se od ove izuzetne manifestacije u budućnosti neće odustati.

U sklopu »MALOG BOK-a«, kao njegov drugi dio, od 2. do 5. travnja u Bjelovaru će se održati i 15. susret profesionalno vođenih kazališta za djecu i mlade Hrvatskog centra Assitej. Za vrijeme susreta bit će prikazano novih jedanaest predstava, na koje će ulaz biti besplatan.

Ažurirano ( Petak, 30 Svibanj 2014 10:12 )