• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


U ČAZMI OTVORENA IZLOŽBA IVO HORVAT – ŽIVOT ZA PRIRODU

POŠTOVANJE BOTANIČARU I DOMOLJUBU

E-mail Ispis PDF

ČAZMA Povodom 50. godišnjice smrti botaničara prof. dr. Ive Horvata danas je u Galeriji Aleksandra Marksa u Čazmi otvorena izložba Ivo Horvat – Život za prirodu koju je otvorio gradonačelnik Dinko Pirak. Ravnateljica Centra za kulturu Jadranka Kruljac-Sever prisutne je upoznala s biografijom i radom ovog velikog znanstvenika koji je prve tri godine živio u Čazmi.

 

Gradski muzej Čazma posebno se ponosi svojom Memorijalnom zbirkom botaničara Ive Horvata, a ovom izložbom odao je dužno poštovanje velikom znanstveniku, ekologu, botaničaru i domoljubu Ivi Horvatu. Nakon otvorenja izložbe, Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području BBŽ-a održala je predavanje o vegetaciji rijeke Česme temeljem istraživanja Franje Košćeca objavljenih 1913.g. Izložbi i predavanju prisustvovali su građani i učenici Srednje škole Čazma.

 

Također, u Poštanskom uredu u Čazmi danas se do 19,00 sati na sve pošiljke otiskuje prigodni poštanski pečat Ivo Horvat – 50. godišnjica smrti. Poštanski pečat izradio je Zoran Cvetković, a izdavač je Gradski muzej Čazma.

Ažurirano ( Petak, 30 Svibanj 2014 10:10 )