• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


10. SMOTRA HRVATSKIH MALIH VOKALNIH SASTAVA

OD KLASIČNE DO IZVORNO PUČKE GLAZBE

Nakon programa, održan je i okrugli stol za voditelje u Velikoj vjećnici Gradske uprave

E-mail Ispis PDF

DARUVAR 10. Smotra hrvatskih malih vokalnih sastava održana je 27. travnja u Daruvaru. Manifestaciju koja se održala u daruvarskom kinu »30. Svibnja« organizirala je Zajednica kulturnoumjetničkih udruga Bjelovarsko-bilogorske županije. Glavni pokrovitelj je bila upravo sama županija.

Izvođači su nastupali prema kategorijama, a to su bile: klasična glazba, suvremeno višeglasja, izvorna pučka glazba, i folklorni mali vokalni sastavi. Natupili su mješoviti vokalni sastav KUD-a Čazma, vokalna skupina »Graničarke« KUD-a »Graničar« iz Garešnice, vokalni sastav HORKUD-a »Golub« Bjelovar, HKUD »Lahor« iza Daruvara, koji je bio i domaćin, pjevačka skupina »Hrvatska žena« KUD-a »Graničar«, ženski vokalni sastav KUD-a »Sloga« iz Miklouša, KUD »Sloga« Velika Pisanica, MVS KUU »Ivan Vitez Trnski« Nova Rača, mješovita vokalna skupina KUD-a »Bjelovar«, Gareš'ki kulturni centar MVC »MedjuWodje«, pjevačka sekcija KUD-a »Mate Lovrak« iz Velikog Grđevca, MVS KUD-a »Kamen« Sirač, i vokalna skupina KUD-a Slavko Kolar iz Palešnika.

Nakon programa, održan je i okrugli stol za voditelje u Velikoj vjećnici Gradske uprave, nakon čega je uslijedila i večera za uzvanike.

 

 

 

 

Ažurirano ( Ponedjeljak, 02 Lipanj 2014 12:38 )