• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


PREDSTAVLJAMO KULTURNO UMJETNIČKA DRUŠTVA KOJA ĆE NASTUPITI NA 7. VEČERI NACIONALNIH MANJINA U BJELOVARU

ROMSKU MANJINU PREDSTAVLJA KUD DARDA

Tijekom desetogodišnjeg postojanja, Romsko kulturno umjetničko društvo Darda bilježi niz uspješnih nastupa na mnogobrojnim smotrama i manifestacijama kako u zemlji tako i u inozemstvu

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR Pozivamo Vas na manifestaciju »7. Večer Nacionalnih manjina«, koja će se održati 30.11.2013. godine (subota), u velikoj školsko – sportskoj dvorani u Bjelovaru (Poljana dr.Franje Tuđmana 4), s početkom u 19 sati. Na manifestaciji će uz kulturno-umjetnički program biti predstavljeni nacionalni specijaliteti manjina.

Na večeri nacionalnih manjina Romsku manjinu predstavlja kulturno umjetničko društvo Darda osnovano 29. listopada 2002. godine. Prvo je registrirano romsko kulturno umjetničko društvo na području istočne Hrvatske.

Društvo u svom programu, od osnivanja do danas, za osnovni cilj ima njegovanje kulture i tradicije prvenstveno baranjskih, ali i ostalih Roma. Pored toga djeluje na promoviranju kulturnih običaja te svrsishodnom korištenju slobodnog vremena mladih i djece. Okuplja četrdesetak aktivnih članova. Društvo djeluje kroz dvije folklorne sekcije, mlađu i stariju

Tijekom desetogodišnjeg postojanja, Romsko kulturno umjetničko društvo Darda bilježi niz uspješnih nastupa na mnogobrojnim smotrama i manifestacijama kako u zemlji tako i u inozemstvu.

– Iznimno smo ponosni svojim nastupom u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu gdje smo se predstavili prilikom Svečanog otvaranja Desetljeća za Rome u Republici Hrvatskoj. RKUD Darda je 2005.godine na »Perlicama Europe« u Osijeku osvojilo zlatnu,srebrnu i brončanu kunu za koreografiju »Žoku au fjatilor«. – ističe Predsjednik, voditelj i koreograf društva Jovica Radosavljević.

Ažurirano ( Petak, 29 Studeni 2013 19:46 )