• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


PREDSTAVLJAMO KULTURNO UMJETNIČKA DRUŠTVA KOJA ĆE NASTUPITI NA 7. VEČERI NACIONALNIH MANJINA U BJELOVARU

UMJESTO SVETOG SAVE, STIŽE PROSVJETA IZ ZAGREBA

SKD »Prosvjeta« ima više tisuća članova, koji se okupljaju u 50 pododbora širom Hrvatske. Nositelj je brojnih kulturnih i prosvjetnih aktivnosti Srba u Hrvatskoj

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR Pozivamo Vas na manifestaciju »7. Večer Nacionalnih manjina«, koja će se održati 30.11.2013. godine (subota), u velikoj školsko – sportskoj dvorani u Bjelovaru (Poljana dr.Franje Tuđmana 4), s početkom u 19 sati. Na manifestaciji će uz kulturno-umjetnički program biti predstavljeni nacionalni specijaliteti manjina.

Na 7. Večeri nacionalnih manjina trebali su gostovati članovi srpskog kulturno umjetničkog društva »Sveti Sava« iz Beograda, Republika Srbija. Nažalost, iz opravdanih razloga, nemogućnosti povratka s turneje u Poljskoj neće nastupiti. Ali zato srpska nacionalna manjina neće biti zakinuta, te će ju predstavljati Srpsko kulturno društvo »Prosvjeta« iz Zagreba.

SKD »Prosvjeta« iz Zagreba središnja je kulturna ustanova Srba u Hrvatskoj osnovana 18. studenog 1944. Godine. Radila je do 1971. godine kad je zabranjena, a formalno je ugašena1980. godine. Pokušaji obnove aktivnosti SKD »Prosvjeta« počeli su 1990. godine, da bi dvije godine kasnije, 1992. godine, Društvo ponovo počelo s radom.

SKD »Prosvjeta« ima više tisuća članova, koji se okupljaju u 50 pododbora širom Hrvatske. Nositelj je brojnih kulturnih i prosvjetnih aktivnosti Srba u Hrvatskoj.

Ažurirano ( Subota, 30 Studeni 2013 11:07 )