• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


BJELOVAR ĆE ZA OVOGODIŠNJE ŠTEFANJE BITI GLAZBENI CENTAR HRVATSKE

KONCERT »USUSRET NOVOJ!« – KOMBINACIJA KLAPA, TAMBURA I ETNO NAPJEVA

Glazbeni spektakl Klape Bjelovar, Klape Kampanel, Mirka Švende Žige i Bosutskih bećara 26. prosinca u bjelovarskoj školsko-sportskoj dvorani

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR Na press-konferenciji održanoj danas u bjelovarskoj školsko-sportskoj dvorani najavljen je koncert za 26. Prosinca koji bi sudeći po glazbenim imenima i repertoaru trebao biti pravi glazbeni spektakl. Bjelovar već tradicionalno ugošćuje vrhunske glazbenike i uz Božićni Gala koncert upravo je blagdan Štefanje prilika za jedan od vrhunskih glazbenih događaja. Organizator i domaćin je Klapa Bjelovar kojima u goste dolaze provjerena imena hrvatske estrade.

Na press-konferenciji je u ime Klape Bjelovar sve pozdravio Marijan Javurek, u društvu Tonija Eterovića iz Klape Kampanel i Mirka Švende Žige. Javurek je istaknuo kako mu je čast što će se ovaj koncert održati u Bjelovaru i pozvao je sve sugrađane da dođu i uživaju u vrhunskoj glazbi. Koncert bi trebao okupiti Klapu Bjelovar, Klapu Kampanel, Žigu, i Bosutske bećare.

Toni Eterović, kao bjelovarski zet što je i sam ponosno istaknuo, rekao je kako mu je čast biti jedan od suradnika na ovom projektu, koji su oni nazvali »Ususret Novoj«. Smatra da je ovakvo jedno ujedinjenje cijele Hrvatske, u vidu spajanja klape, tambure i međimurskih napjeva, jako interesantno i nešto što treba napraviti. Upravo zato garantiraju veseo i dinamičan koncert uz izvedbe poznatih skladbi.

Mirko Švenda Žiga dodao je kako je ovo jedan jako kvalitetan glazbeni projekt i zadovoljstvo mu je sudjelovati. U ime izvođača pozvao je građane da uživaju u ovom kvalitetnom koncertu, te napomenuo kako će tom prilikom Bjelovarčani premijerno moći čuti dio njegovog novog materijala na kojem radi.

Na kraju su razgovor zaokružili mišlju i dojmom da ova sredina po onome što su i sami mogli vidjeti ima kapacitet za ovakvu manifestaciju. Poznaju glazbeni ukus ovog kraja i nadaju se dobrom odazivu. »Spajamo istok, jug i sjever Hrvatske i to u centru, u Bjelovaru tako da će Bjelovar nakratko biti glazbeni centar Hrvatske.«

Ažurirano ( Petak, 06 Prosinac 2013 11:04 )