• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


IVAN ZAK – POPULARNI PJEVAČ POP GLAZBE

BEZ GLAZBE NE BIH MOGAO ŽIVJETI!

U obitelji nikad se nitko nije bavio glazbom, a glazba je moja prva ljubav i veći dio svog života proveo sam s glazbom. Sada sam odlučio napraviti koncerte po čitavoj Hrvatskoj za sve generacije.

E-mail Ispis PDF

Ljubitelji pjesama Ivana Zaka, jednog od najpopularnijih hrvatskih pjevača pop glazbe, u petak su u prepunoj koprivničkoj sportskoj dvorani Srednje škole uživali u njegovim najvećim hitovima. Zak je oduševio svoju publiku, koja je u glas sa svojim omiljenim pjevačem pjevala sve njegove pjesme, a kao gost koncerta nastupio je i tamburaškog sastava Begini. No, uoči koncerta, popularni pjevač posvetio nam je i dio svog vremena za razgovor.

Glazbom ste se počeli baviti vrlo rano, da li ste iz glazbene obitelji?

Već sa šest godina počeo sam se baviti glazbom i jednostavno, mogu reći, da je glazba moja prva ljubav. Sada imam 35 godina, što znači da veći dio svog života živim sa glazbom. U obitelji nikad nitko nije bavio se sa glazbom. No, glazba je ipak nešto bez čega ne mogu živjeti. Drago mi je, da radim ono što volim, ali i da od toga mogu živjeti.

Zapažene nastupe imali ste tek sa 29 godina. Što ste do tada radili?

Prvu pjesmu snimio sam sa 16, dok mi je prvi album izdan sa 19 godina. Tada je nastala jedna duža pauza, pa sam tek sa 29 snimio drugi album. Prvi album nije doživio toliki uspjeh, jer nisam imao dobre suradnike. Kasnije sam uzeo stvar u svoje ruke, a za to je trebalo proći i dosta vremena. U međuvremenu s 19 godina otvorio sam svoju firmu, poduzetnik sam, a bio i sam ugostitelj, dok u Donjem Desincu kod Jastrebarskog već deset godina imam diskoteku. Prije nego sam počeo solo karijeru, tamo sam punih sedam godina redovito nastupao sa svojim bendom.

Osim što pjevate, pišete i pjesme.

Da, prije pet godina napisao sam pjesmu Sve sam joj krao, koja je bila izvedena na Radijskom festivalu, zatim sam snimio pjesmu Bolja od najboljih, koja je doživjela veliki uspjeh, pa sam stoga odlučio napisati i cijeli album, koji je dobro prošao. Sada je u pripremi i novi album, koji će nadam se, izaći u travnju za diskografsku kuću Menart.

Surađivali ste s Nedom Ukraden, pjevačkom zvijezdom s područja ex Jugoslavije. Kako je došlo do te suradnje?

Neda je prepoznala moj talent i htjela mi je kao prijateljica dati podršku i zbog toga sam joj zahvalan. Mislim, da je to bio odličan spoj, jer glasovno dobro je zvučalo, a i pjesma Tetovaža bila je dobra. No, mnogi su bili šokirani tim duetom, a to je ujedno bio i marketinški trik. S Nedom ću i dalje surađivati, jer mi je uzor. Ljudi koji su toliko dugo godina na sceni, mogu mi biti samo uzor, ali i mentori. Suradnja s Nedom Ukraden puno mi je pomogla, jer ona je jedna od najvećih zvijezda na području cijelog Balkana. Napraviti duet s takvom pjevačicom je ogroman uspjeh. Stoga mi je ta suradnja pomogla da dobijem potvrdu za moj rad do tada, a ujedno to je bila i prekretnica u mojoj glazbenoj karijeri.

Osim po hrvatskim pozornicama, gdje još nastupate?

Ove godine imao sam 40 nastupa u Sloveniji, često nastupam u Bosni i Hercegovini… Svaki vikend negdje nastupan, pa čak i u dijaspori, nedavno sam sa klapom Rišpet i Prljavim kazalištem bio u Zürichu. Drago mi je, da na moje koncerte dolaze i mlade, kao i starije generacije.

Radite velike koncerte?

Najčešće nastupam u diskotekama, dok sam sada odlučio napraviti koncerte po čitavoj Hrvatskoj za sve generacije. Slijedeći koncerti će biti u Slavonskom Brodu, Sisku…

Ovih dana izašao je novi singl Škripi veza.

Pjesma Škripi veza malo je drugačija od dosadašnjih, iako je disko-pop glazba. Večeras ću u Koprivnici premijerno izvesti tu pjesmu.

Gdje ćete nastupati za doček Nove godine?

Novu godinu čekam u diskoteci F1 u Kaštelima, to je već odavno dogovoreno, Božić je obiteljski blagdan i vjerojatno ću pjevati u svojoj diskoteci.

Imate li već kakve planove za slijedeću godinu?

Neke konkretne planove nikad ne radim, kod mene se sve nekako dešava spontano. Za sad znam, da ću slijedeće godine izdati novi album, a za sve ostalo ćemo vidjeti.

Ažurirano ( Utorak, 10 Prosinac 2013 18:43 )