• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


KAZALIŠNA SENZACIJA HIT KOMEDIJA

Kod Tita u raju u bjelovarskom Domu kulture

Komedija za sve generacije koja ruši rekorde gledanosti bit će izvedena u subotu, 6. veljače u 19:30 sati. Ulaznice možete kupiti u Kavani i slastičarnici Zagorje. Cijena ulaznice je 50 kuna.

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR Kazališna Hit komedija »Kod Tita u raju« projekt je koji je danima punio dvorane u Beogradu, Sarajevu, dvije predstave u Splitu, puna sportska dvorana u Varaždinu, Samoboru, Daruvaru, Umagu, Osijeku, Slavonskom Brodu,… I ostalim mjestima gdje su gostovali. Predstava je to koja ruši rekorde gledanosti.

Predstava će kako njezini autori kažu reći mnogo o današnjoj situaciji i bivšim pogreškama, ali doznati ćemo i koji su krivci za to u njihovom stilu britke političke satire, kroz izvrsne imitacije poznatih povijesnih likova koje će publiku nasmijati do suza. Budite i Vi dio urnebesne hit komedije, predstava s rekordnom gledanosti.

Indexovo radio pozorište – nastalo je sedamdesetih godina prošlog stoljeća na kultnom Beogradskom radiju 202. Mnoga danas poznata imena ili bardovi srpskog novinarstva,književnosti i umjetnosti prošli su kroz redakciju INDEXA 202...

Osamdesetih godina, prošlog stoljeća osvajaju publiku svojom političkom satirom i vrućim temama, parodijama,u to vrijeme tabu tema bila je Titova smrt o kojoj su oni na svoj način govorili u svojim emisijama što im je u to vrijeme donijelo još veću popularnost.

Tada Indexovo radio pozorište  postaje kultna emisija u tadašnjoj Jugoslaviji iako se mogla čuti samo u okolici Beograda ali i javno izvođenje u Sava Centru i pojavljivanjem na televiziji,donijelo im je Oskara popularnosti. Krajem osamdesetih godina,njihove parodije i oštra satira se bave Slobodanom Miloševićem i to im donesi zabranu 12 uzastopnih emisija.

Poznata 9tv emisija iz 1988.g.iz Tv studija Sarajevo u kojoj zajedno nastupaju sa Top listom nadrealista (Sarajevo) i Zločestim dječacima (Zagreb). Početkom devedesetih, raspadom Jugoslavije, raspada se i Indexovo radio pozorište – brend se razdvaja na nekoliko dijelova,nastavljaju se igrati predstave pod imenom Indexovo pozorište i video materijali.

Najpoznatije predstave koje su na YouTubeu zabilježile milijunske preglede:

Brat i Mir, Za šaku glasova, Ne ostavljaj me samog dok himna svira, Svet ili ništa, Istočno od rajha, Tamo daleko je sunce....

Nakon duže pauze, član Indexovog pozorišta Ranko Goranović – Raco, dolazi na ideju sa estradnim producentom Fikretom Mehmedalićem da napravi novu satiričnu predstavu s malo neobičnim naslovom »Kod Tita u raju« ili »Mi smo ga tek najebali«... Premijera je održana u uoči nekadašnjeg Dana Republike i zasjedanja AVNOJ-a 28.11.2013.g. u Sarajevskom Domu mladih gdje su se karte rasprodale već mjesec dana prije igranja predstave (premijere) i onda su puštene u prodaju karte i za drugu predstavu koja je igrana u istom danu i bila rasprodana.

U predstavi igraju Andrija Kovač, Ranko Goranović – Raco i sve popularniji mladi glumac Ljuba Stanković. Njihovi likovi su Tito, Milošević, Tuđman – jer Tito kreći raj i traži preko googla ili mobitela Rudi Čajevec  malere, zato što mu dolazi Jovanka i raj mora biti čist i uredan. Jave mu se Sloba i Franjo i oni dolaze Kod Tita da kreče raj, tad nastaje urnebesna satirična komedija, koja je oborila u regiji i inozemstvu rekordnu gledanost.

Ažurirano ( Ponedjeljak, 01 Veljača 2016 21:18 )