• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


Najavljeni 18. Susreti profesionalno vođenih kazališta za djecu i mlade Hrvatskog centra Assitej

Predstave za djecu i mlade od 11. do 15. travnja u Domu kulture i Bjelovarskom kazalištu izvodit će kazališta ili dramski studiji iz Pule, Rijeke, Čakovca, Karlovca, Zagreba, Zadra, Šibenika, Varaždina i Velike Gorice, a ulaz je besplatan

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR I ove godine Grad Bjelovar će, uz Hrvatski centar Assitej, biti suorganizator 18. Susreta profesionalno vođenih kazališta za djecu i mlade Hrvatskog centra Assitej, rečeno je na konferenciji za novinare, 5. travnja, u maloj gradskoj vijećnici, na kojoj je najavljen program ovogodišnjeg Assiteja. Na konferenciji su sudjelovali gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec, zamjenice gradonačelnika Lidija Novosel i Jasna Višnjević, predsjednik HC Assitej Leo Vukelić, tajnica HC Assitej Dragica Sagar, izvršna organizatorica Irena Hlupić Rašo i ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta Bjelovar Slobodan Kaličanin.

Lidija Novosel, zamjenica gradonačelnika, rekla je kako će Grad Bjelovar za ovu manifestacijku izdvojiti 30.000 kuna, a ujedno se i zahvalila Hrvatskom centru Assitej što su Bjelovar peti put izabrali za domaćina ovog susreta te tako pružili priliku djeci i mladima da vide najbolje predstave iz Hrvatske u svome gradu.

Irena Hlupić Rašo, izvršna organizatorica, napomenula je kako su susreti žirirani, dodjeljuje se nagrada, imaju jedan profesionalni, pedagoški i didaktički smjer. Prosudbena komisija je sastavljena od vrlo stručnih ljudi, a bjelovarski prosvjetni djelatnici, koji se bave s djecom imaju priliku naučiti, vidjeti i dobiti nove spoznaje iz tog područja.

Predstave za djecu i mlade  od 11. do 15. travnja u Domu kulture i Bjelovarskom kazalištu izvodit će kazališta ili dramski studiji iz Pule, Rijeke, Čakovca, Karlovca, Zagreba, Zadra, Šibenika, Varaždina i Velike Gorice, a ulaz je besplatan.

U sklopu Assiteja će se 9. i 10. travnja, za djecu i mlade od 11 do 20 godina, održati i radionice pod nazivom Osnove scenskog pokreta s tehnikom mime (pantomime). Na radionicama će sudjelovati 16 polaznika iz cijele Hrvatske i šest iz Bjelovara, većinom članova Bjelovarskog kazališta kojima će to ujedno biti i besplatna edukacija za eventualne prijemne ispite.

Ažurirano ( Četvrtak, 07 Travanj 2016 14:06 )