• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


ŽUPAN DAMIR BAJS POSJETIO TVRTKU SERVISI CESTE D.O.O.

Pružaju kompletne usluge održavanja teretnih vozila na širem području

U ovoj firmi zaposleno je trinaest osoba. Danas smo vidjeli da tu nisu samo vozila tvrtke Ceste d.d., već i vozila drugih tvrtki, a to je ono što želimo u budućnosti – istaknuo je župan Bajs nakon obilaska tvrtke

E-mail Ispis PDF

SEVERIN U Poslovnoj zoni Severin odnedavno posluje tvrtka Servisi Ceste d.o.o. čija je osnovna djelatnost održavanje i popravak teretnih i poluteretnih vozila. Kako tvrtka radi, u petak, 8. svibnja, na licu mjesta uvjerio se i župan Damir Bajs.

Servisi Ceste d.o.o. tvrtka je kćer Cesta d.d. koja je osnovana s ciljem održavanja vozila matične tvrtke, ali i pružanja tih usluga za ovaj dio Hrvatske. Da su na dobrom putu potvrđuju sami početci, jer već sada trinaest zaposlenih brine o cjelokupnom voznom parku Cesta d.d., a 30% njihova poslovanja otpada na vanjska tržišta.

– Još 2006. godine konkurirali smo da u Poslovnoj zoni Severin napravimo pogon za servisiranje i popravak teretnih i poluteretnih vozila. Razlog što smo to željeli je činjenica da Ceste d.d. u svom voznom parku imaju značajan broj vozila. To je jedan razlog. Drugi je što naša stara radionica u Ulici Vladimira Nazora izgrađena 1968 godine, u kojoj smo radili popravke, više nije mogla ispunjavati potrebne uvjete. U ovom prostoru sada možemo pružiti kompletne usluge širem području što se tiče teretnog programa – istaknuo je direktor tvrtke Ceste d.d. Stjepan Bogović i zahvalio Bjelovarsko-bilogorskoj županiji što ih je pratila s kreditnom linijom sufinancirajući im kamatnu stopu.

Naime, ulaganja u tvrtku Servisi Ceste iznosila su 12,5 milijuna kuna, od čega je uloženo 7,5 milijuna kuna vlastitih sredstava, te 5 milijuna kuna putem kreditnog zaduženja. Tu se Bjelovarsko-bilogorska županija uključila s praćenjem kamate od 2%.

– Ovo je dobar primjer privatizacije u Hrvatskoj gdje su radnici većinski vlasnici. Drago mi je da je Županija u suvlasničkom odnosu ne samo u temeljnoj firmi, već da može pomoći i u ovakvim projektima. U ovoj firmi zaposleno je trinaest osoba, planovi su veliki i nadam se da će firma u budućnosti napredovati i pružati usluge kompletnom području ovog dijela Hrvatske. Danas smo vidjeli da tu nisu samo vozila tvrtke Ceste d.d., već i vozila drugih tvrtki, a to je ono što želimo u budućnosti – istaknuo je župan Bajs nakon obilaska tvrtke.

Ažurirano ( Ponedjeljak, 11 Svibanj 2015 21:10 )