• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


KOMISIJA »SUNCOKRET RURALNOG TURIZMA« OBILAZI HRVATSKU U POTRAZI ZA NAJBOLJIM OVOGODIŠNJIM OPG – OM!

Posjetili i Agroturizam Vinia – OPG Saša Šapić u Puričanima

Osim ocjena, cilj komisije je i da na terenu ljudima ukaže na važnost ruralnog turizma, koji se prije svega ogleda su u interakciji poljoprivredne proizvodnje, proizvodnje tradicionalnih proizvoda, prezentiranja tradicije, tradicijske gastronomije i turističkih usluga.

E-mail Ispis PDF

»Suncokret ruralnog turizma« nacionalni je projekt ocjenjivanja najboljih programa i projekta s  ciljem očuvanja hrvatske izvornosti i stvaranja ruralnog turističkog proizvoda. Ova jedinstvena nagrada ujedno i potiče hrvatski ruralni turizam.

Nakon što predstavnici hrvatskih županija nominiraju svoje lokalne projekte ruralnog turizma za nagradu, komisija izlazi na teren te obilazi i ocjenjuje predložene subjekte. U okviru akcije, koju organizira Udruga  »Klub članova Selo« i tvrtka »HF Eko Etno Grupa«, ocjenjuju se i promoviraju sljedeće kategorije: Turistička seljačka gospodarstva, Poduzetnici u ruralnom turizmu, Ruralno-turistički projekti, Ruralno-turističke manifestacije i Tradicijska ruralna gastronomija.

Ocjenjivačka komisija, pod vodstvom voditeljice projekta mr.sc. Dijana Katica dr.vet.med., ovih je dana posjetila:  Agroturizam Vinia – OPG Saša Šapić u Puričanima nedaleko Bjelovara, Vinogradarske kuće Laura/Braco – OPG Ljiljana Kandučar u Đurđevcu, Seljačko domaćinstvo Stjepan Čulig u Vrhovcu, Ozalj te  Agroturizam Zaboky selo, vlasnika Maria Tkalčevića u Zaboku.

U nadolazećem periodu, komisija će obići sve predložene subjekte kojih je više od sto u cijeloj Hrvatskoj. Osim ocjena, cilj komisije je i da na terenu ljudima ukaže na važnost ruralnog turizma, koji se prije svega ogleda su u interakciji poljoprivredne proizvodnje, proizvodnje tradicionalnih proizvoda, prezentiranja tradicije, tradicijske gastronomije i  turističkih  usluga. Nastavljajući podizati kvalitetu komunikacije o ruralnom turizmu, ovaj natječaj i nagrade, poseban naglasak stavlja na veće korištenje postojećih resursa i  još intenzivniju promociju bogatstva i potencijala ruralnog turizma u Hrvatskoj kao jedan od ključnih čimbenika prepoznatljivosti Hrvatske u svijetu.

Ažurirano ( Četvrtak, 24 Rujan 2015 07:43 )