• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


U BJELOVARSKOM HOTELU CENTRAL ODRŽAN 3. SALON INOVACIJA BJELOVAR 2015.

Inovatori kao pokretači razvoja gospodarstva

Naši poduzetnici ostvarili su dobit te napokon mogu ulagati u naš kraj. Dio tih ukupnih ulaganja vezan je upravo uz inovacije, jer sredstva koja su odobrena za niz tvrtki, odobrena su i za nove proizvode – istaknuo je župan Bajs

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR Županijska komora Bjelovar u suradnji s Hrvatskom udrugom inovatora i Sektorom za industriju i IT, Odjelom za poduzetništvo i inovacije HGK, organizirala je 2. listopada promotivno-gospodarsku manifestaciju 3. Salon inovacija Bjelovar 2015. u bjelovarskom hotelu Central na kojoj su se predstavili inovatori iz Bjelovarsko-bilogorske županije, a koju je otvorio Damir Bajs, župan Bjelovarsko-bilogorske županije.

U sklopu izložbe održala su se predavanja, prezentacije inovacija, panel diskusije, bogat kulturno-umjetnički program, a sve u cilju kako bi se potaknula inovativnost i kreativnost kod građana, posebno kod mladih.

– Kada se održavao prvi Salon inovacija, rekao sam da će on biti pokretač razvoja gospodarstva. Upravo podaci za 2014. godinu pokazuju da naše gospodarstvo bilježi rast. Imamo porast zaposlenosti, ulaganja i dobiti. Nakon dugih pet godina brojke su pozitivne, rekao je župan Bajs, te nastavio. U 2014. godini petstotinjak ljudi više radi u gospodarstvu nego godinu prije, a ta pozitivna priča nastavlja se i ove godine. Naši poduzetnici ostvarili su dobit te napokon mogu ulagati u naš kraj. Dio tih ukupnih ulaganja vezan je upravo uz inovacije, jer sredstva koja su odobrena za niz tvrtki, odobrena su i za nove proizvode – istaknuo je župan Bajs i dodao kako i ove godine očekuje dobro izlaganje inovacija.

Inovatore je također pozdravio i Antun Korušec. Gradonačelnik Bjelovara koji je istaknuo kako je Udruga inovatora Grada Bjelovara sudjelovala na prestižnom Sajmu poljoprivrede održanom ove godine u Trilju pod nazivom Agro-arca 2015., na kojem su inovatori s područja Grada Bjelovara dobili su zlatnu i srebrnu medalju. Osim toga, Grad Bjelovar je uvijek otvoren za inovatore, inovacije i nove ideje, jer bez toga nema razvoja poduzetništva, napomenuo je gradonačelnik Korušec.

Marijan Radanec, koji pripada među najproduktivnije bjelovarske inovatore i koji je dobijo na raznim sajmovima brojne medalje, na ovom sajmu je izložio  zanimljiv sustav za golf. Uz pomoć ovog sustava ne morate imati pravi golf teren, već možete igrati na asfaltu, kamenu, običnom seoskom puteljku, pijesku, odnosno na bilo kojoj podlozi, a da ju ne morate prilagođavati. Pokazao je i napravu kojom se pobiru loptice, a da se ne mora saginjati, što je među golferima pravi hit.

Ažurirano ( Srijeda, 07 Listopad 2015 16:48 )