• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


NA REDOVNOJ GODIŠNJOJ SKUPŠTINI GRADSKOG PODUZEĆA KOMUNALAC ZADOVOLJSTVO FINANCIJSKIM POKAZATELJIMA POSEBNO RASTOM PRIHODA U OTEŽANIM GOSPODARSKIM UVJETIMA

KOMUNALAC – GRADSKI BEDEM ZAŠTITE OKOLIŠA

Doslovno gospodarimo povjerenom nam gradskom imovinom po načelu: »Biti pouzdan servis Grada i svakodnevno na usluzi građanima«, posebno ističe Ivan Ivančić, predsjednik Uprave Komunalca

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR - Na redovnoj godišnjoj skupštini bjelovarskog poduzeća Komunalac d.o.o. u vlasništvu Grada Bjelovara, Antun Korušec, bjelovarski gradonačelnik, je rekao da je s poslovanjem Komunalca izuzetno zadovoljan. Njegove je riječi potkrijepio na najbolji način predsjednik uprave Ivan Ivančić podacima o financijskom poslovanju u kojima je je pored ostalog navedeno da je društvo zabilježilo rast prihoda. Ivan Ivančić je posebno naglasio da smatra kako je racionalno upravljano resursima. Društvo ima 240 milijuna kuna imovine, a 150 milijuna kuna temeljnog kapitala. Prihodi su na godinu 41 milijun kuna.

– Financijski pokazatelji 2012. pokazuju da smo u 2012. zaradili 970 tisuća kuna više nego 2011. Rashodi su za petstotinjak tisuća kuna veći. Od cijena usluga korigirana je samo cijena groblja u drugom dijelu 2012. Međutim zaustavljen je negativan trend smanjivanja pružanja usluga. Imamo 176 zaposlenih dok smo na kraju 2012. imali 177 zaposlenih. Unatoč stalnog širenja vodoopskrbne mreže i povećanja broja korisnika svih naših usluga, broj zaposlenih nije rastao. Identičan je broju zaposlenih iz 2004. godine – rekao je Ivan Ivančić.

Pozitivno poslovanje od deset godina kontinuitet je koji daje sigurnost, naglasio je Ivan Ivančić i dodao da je Komunalac bedem zaštite okoliša u Bjelovaru pri čemu želimo biti pouzdani komunalni servis. Doslovno gospodarimo povjerenom nam gradskom imovinom po načelu: »Biti pouzdan servis Grada i svakodnevno na usluzi građanima.«

UREDNO OTPLAĆIVANI KREDITI I PODMIRIVANE OBVEZE

Slobodno se može reći da je Komunalac nositelj investicija u gradnji komunalne infrastrukture.

Sagrađeno je novog vodovoda u dužini 21503 metra i to uglavnom u ulicama u kojima ga nije bilo. U nekim je dijelovima grada obnovljena i kanalizacija. Realizacija gradskog Programa izgradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture u dijelu izgradnje vodovoda i kanalizacije u znatnoj se mjeri temelji na angažmanu vlastite operative, čime se racionalizacijom korištenja vlastitih raspoloživih resursa postižu višestruki učinci. Uz činjenicu pozitivnog utjecaja na rezultat poslovanja kroz dodatne prihode, nemjerljive je važnosti i spoznaja o kvaliteti izvedenih radova i ugrađenih materijala.

Ono što je vrijedno spomenuti svakako je podatak da novog zaduživanja društva nije bilo, a uredno su otplaćene dospjele rate i isplaćeni dobavljači. Ivan Ivančić, predsjednik Komunalca d.o.o. spomenuo je i podatak koji ne ide u prilog poslovanju, a to je smanjenje gospodarskih aktivnosti koje su utjecale na smanjenje usluga.

– Sada slijedi sušni period u kojem će trebati pripremiti projekte za korištenje fondova EU za razvoj komunalne infrastrukture – rekao je Ivan Ivančić.

DOBRO GOSPODARENJE I VISOKI EKOLOŠKI STANDARDI

Zaključiti se može da su današnja prepoznatljivost i poslovna uspješnost Komunalca d.o.o. Bjelovar rezultat ciljane, višegodišnje strategije razvoja Društva realizirane kroz intenzivna ulaganja zajedno s Gradom, usmjerene razvoju komunalne infrastrukture i podizanju razine kvalitete komunalnih usluga u gradu Bjelovaru, uz primjenu ekonomskih načela u gospodarenju raspoloživom imovinom, ali ne zanemarujući i primjenu visokih ekoloških standarda.

Ažurirano ( Srijeda, 03 Srpanj 2013 14:06 )