• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


DODIJELJENA TRADICIONALNA NAGRADA »ZLATNA KUNA« HGK ŽUPANIJSKE KOMORE KOPRIVNICA

NAJUSPJEŠNIJI I NAJVEĆI – BELUPO I RADNIK

Gospodarsko vijeće HGK Županijske komore Koprivnica u utorak je dodijelilo tradicionalnu nagradu »Zlatna kuna« za 2012. godinu, koja nagrađuje i ističe sve ono što je kvalitetno u gospodarstvu, kao i pojedince koji su imali poseban doprinos razvoju gospodarstva

E-mail Ispis PDF

KOPRIVNICA Plaketu »Zatna kuna« u kategoriji najuspješnije veliko trgovačko društvo dobili su – »Belupo lijekovi i kozmetika« d.d. Koprivnica i »Radnik« d.d. Križevci dok je plaketu »Zlatna kuna« u kategoriji najuspješnije srednje trgovačko društvo dobio Hartman« papirna ambalaža d.o.o. Koprivnica. U kategoriji za najuspješnije malo trgovačko društvo plaketu »Zlatna kuna« dobio je »Renotex« d.o.o. Koprivnica, a u kategoriji najuspješnija banka plaketu »Zlatna kuna dobila je »Podravska banka«. Posebno priznanje HGK Županijske komore Koprivnica plaketu za poseban doprinos u razvoju i gospodarstvo dobili su »Dergez« d.o.o. vlasnika Stjepana Dergeza iz Podravskih Sesveta i »Samita komerc« d.o.o. vlasnika Veljka Milanovića iz Koprivnice.

Na dodjeli nagrade »Zlatna kuna« prisustvovali su gospodarstvenici, članovi Poslovnog kluba te predstavnici lokalnih vlasti.

– U uvjetima gospodarske krize i otežanih prilika poslovanja, svaki poslovni uspjeh posebno nas raduje, stoga HGK naglašava važnost sinergije zajedničkog djelovanja na planu stvaranja uvjeta na gospodarski razvoj i na mikro nivou lokalnih vlasti. – rekla je Jasminka Trzun, potpredsjednica HGK te naglasila, da su predstavnici trgovačkih društava Koprivničko-križevačke županije vrlo aktivni sudionici.

– Stoga im želim poručiti i pozvati ih na još intenzivniju suradnju, da iskoristimo snagu koju imaju naše institucije u predstavljanju svojeg gospodarstva, kako u našoj zemlji tako i u inozemstvu. Hrvatska je punopravni član EU i time je dio zajedničkog tržišta od 500 milijuna stanovnika, pa nam se stoga otvaraju granice, otklanjaju administrativne barijere, olakšava se protok roba, otvara se i tržište usluga. Međutim, sve to donosi i nove izazove u gospodarstvu zbog strože konkurencije. Gospodarstvo Koprivničko-križevačke županije dugom i jakom tradicijom industrijske proizvodnje i proizvodima koji su brendovi, jamči da mi imamo već društva koja su pripremljena za tržišnu utakmicu zahtjevnog tržišta. Svoj razvoj planiraju ne samo u domaćim već i u međunarodnim okvirima, a naravno da će njihov primjer slijediti i svi ostali te da ćemo time pokazati, da Hrvatska i njezino gospodarstvo su dio europskog gospodarskog prostora. – objasnila je Jasminka Trzun, potpredsjednica HGK.

Na situaciju u građevinarstvu osvrnuo se Mirko Habijanec predsjednik Uprave »Radnika« d.d. iz Križevaca, koji je objasnio, da kao građevinska firma postoje 65 godina i da su ljudi njihovo najveće bogatstvo te da su im najveća tržišta u Njemačkoj, a zatim u Bosni i dalje na istoku.

– Naša je vizija da opstanemo, jer danas u građevinarstvu ima registrirano 25.000 građevinskih tvrtki, što je previše. Mi u Radniku raspolažemo s jednom prosječnom tehnologijom radova i ne bojimo se europske konkurencije. Iako smo poznata firma, u Hrvatskoj ako želite se razvijati, jednostavno ne možete, jer imate »utege u nogama« zbog nekih zakona. Mnogi očekuju, da će investicije doći izvana, no, to je jako iluzorno, isto tako u teškoj su zabludi oni koji misle, da će netko izvana voditi brigu o našim radnim mjestima, o našim zakonima i o našem gospodarstvu. Moramo se realnije postaviti prema gospodarstvu i svemu ostalome, pa tek tada možemo očekivati, da će se nešto pokrenuti. – rekao je Mirko Habijanec, predsjednik Uprave »Radnika« d.d.

Ažurirano ( Srijeda, 11 Rujan 2013 12:35 )