• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


BJELOVARSKI OBRT ZA OTKUP I PRERADU METALA

ISKORISTITI SVAKI METAR PROSTORA!

Na 12 000 metara kvadratnih ima dovoljno mjesta za otpad i za mehaničke radionice s praonicom za kamione i za parkiralište kamiona i za još dosta toga, tvrde vlasnici Ivica i Marinko Špoljarić.

E-mail Ispis PDF

Imovina nekadašnjeg bjelovarskog skupljača i prerađivača metalnog otpada "Ekosa", koji se prije nekoliko godina našao u poslovnim teškoćama, ovih dana dobila je, nakon okončanja stečajnog postupka, novog vlasnika. To je obrt "Marko metal" koji u poslovnom prostoru na kraju Ulice Pere Biškupa u Bjelovaru već dvije godine uspješno otkupljuje i prerađuje metalni otpad. Od trenutka kada su otac i sin, Ivica i Marinko Špoljarić iz Prgomelja, od najamnika postali vlasnici poslovnog prostora, objekata, strojeva i opreme danas više nepostojećeg "Ekosa", povećao se njihov poslovni optimizam. Prije svega što su postali vlasnici i što se, kako kažu, sada "lakše diše" i bez straha o konačnom ishodu stečajnog postupka koji je sputavao razvojne planove ove obiteljske tvrtke.

USKORO MEHANIČKA RADIONICA, PRAONICA ZA KAMIONE I PRODAVAONICA TEHNIČKIH PLINOVA

Ne posustajemo kada je riječ o otkupu i preradi metalnog otpada. I dalje naša osnovna djelatnost ostaje zbrinjavanje metalnog otpada, ali smatramo da trebamo iskoristiti svaki metar poslovnog prostora i uvoditi neke nove poslove. Sada smo postali vlasnici prostora i strojeva i mi sami odlučujemo što će se u budućnosti raditi. Dok smo bili u najmu, nismo bili sigurni što će se dogoditi. Sada su stvoreni uvjeti da ostvarujemo naše ranije poslovne zamisli i planove, kaže Ivica Špoljarić, zadovoljan što je obrt postao vlasnik poslovnog prostora od 12 000 metara kvadratnih u neposrednoj blizini sjeverne gradske obilaznice.

To je lokacija koja omogućava razvoj još nekih novih djelatnosti. Zbog toga već ovih dana kreće gradnja mehaničkih radionica sa servisom za hidrauliku i praonice za kamione. Sve su dozvole već pribavljene. Za njih je izdvojeno više stotina tisuća kuna.

Namjera nam je izgraditi radionice u kojima bismo održavali vlastiti kamionski vozni park, ali i pružali usluge drugima. Isto je i s praonicom kamiona. Takvih usluga za kamione nedostaje u Bjelovaru, kaže Ivica Špoljarić.

Nije to, međutim, sve što Špoljarići planiraju. Planiraju i otvaranje prodavaonice tehničkih plinova jer ni toga nema u Bjelovaru. Na dijelu poslovnog prostora namjeravaju također urediti kamionsko parkiralište, budući da ga u Bjelovaru nedostaje, a lokacija kod sjeverne gradske obilaznice je upravo idealna za takav posao. Bilo bi to uređeno parkiralište sa svim potrebnim sadržajima i uslugama za vozače, od sanitarnih čvorova s kupaonicama do pružanja usluge okrjepe i odmora. Za sada još nisu sigurni u isplativost ove investicije, ali planove treba imati pripremljene, kažu Špoljarići, jer metalnog otpada ima sve manje u dvorištima i treba tražiti nove mogućnosti za zaradu.

 

MOBILNI TIM U SVAKI KUTAK HRVATSKE

"Marko metal" otkupljuje sav metalni otpad koji se doveze u njihovo dvorište, ali ono po čemu je poznat ovaj bjelovarski otkupljivač je besplatni dolazak u svako dvorište gdje ih se pozove da preuzmu bilo koju vrstu metalnog otpada, olupina automobila ili kućanskih aparata. I to u bilo koje vrijeme, doba dana ili godišnje doba.

Dovoljno je samo nazvati na mobilni telefon 098 902 26 61 i objasniti o čemu se radi. Da ne bi bilo zabune, vlasnik obrta Marinko Špoljarić naglašava:

Otkupljujemo otpad ne samo na području Bjelovara i Bjelovarsko-bilogorske županije, nego na području cijele Hrvatske i odmah ga po pozivu i dogovoru odvozimo.

"Marko metal" ima svoju bazu u Bjelovaru, ali ima svoj mobilni tim i poslovne suradnike u cijeloj Hrvatskoj i upravo na taj način može pokrivati cijelo područje Hrvatske. Sve prikupljeno najprije se dovozi u Bjelovar, zatim obrađuje i potom vagonima otprema kupcima, uglavnom u Italiji, ali i domaćim željezarama.

A ono najvažnije je – trenutna isplata za preuzeti materijal, bez obračuna troškova dolaska i prijevoza.

Ažurirano ( Ponedjeljak, 14 Siječanj 2013 18:10 )