• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


ANA-MARIA I LIVIO MAĐER ODLUČILI SU OSNOVATI »BJELOVARSKE MALE ZNANSTVENIKE«

OD OVE JESENI MALI ZNANSTVENICI U BJELOVARU

Otprije poznati Bjelovarčanima po svojoj rođendaonici »Mali svijet« i školi engleskog jezika »Helen Doron Early English«, odlučili su proširiti svoju ponudu i tako na zabavan način pružiti djeci još jedan vid učenja od najranije dobi

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR Mnogi od vas vjerojatno svjedoče tome kako vaša djeca od malih nogu žele znati kako stvari oko njih funkcioniraju i često Vas obasipaju nizom pitanja vezanim za neke pojedinosti. Koliko ste se puta našli u situaciji da i sami više ne znate što biste odgovorili, ili da ste pomislili kako bi bilo idealno da vaše dijete od malena uči takve stvari na zabavan način?

Jasno je da niste jedini, a potaknuti istim motivima Ana-Maria i Livio Mađer odlučili su osnovati »Bjelovarske Male Znanstvenike«. Otprije poznati Bjelovarčanima po svojoj rođendaonici »Mali svijet« i školi engleskog jezika »Helen Doron Early English«, Ana-Maria i Livio odlučili su proširiti svoju ponudu i tako na zabavan način pružiti djeci još jedan vid učenja od najranije dobi.

–  »Bjelovarski Mali Znanstvenici« je zapravo program koji na zabavno-interaktivan način objedinjuje kemiju, fiziku, matematiku, informatiku, robotiku i druge znanosti. Namijenjen je djeci od 5 do 14 godina, koja će na zabavan način o tome učiti u malim grupama do šestero djece, tako da će svaki od njih imati svoju radnu jedinicu i svaki od njih će sam moći raditi pokuse pod nadzorom. Program radionica vodit će visoko obrazovani stručnjaci u svojim područjima. Zahvaljujući svojoj djeci uspjeli smo shvatiti kako je zapravo o svim tim stvarima najlakše učiti kad sami mogu nešto praktično napraviti i kad se pred njima naočigled nešto odvija, za razliku od samog učenja teorije. Zapravo nam je cilj da oni sami rade i uče te da to kasnije u školi lakše razumiju i samim time bolje usvoje gradivo – kaže Ana-Maria.

Nakon pet godina iskustva rada s djecom u rođendaonici i školi engleskog jezika, Ana-Maria i Livio su našli načina kako da djeci znanje približe na interesantan način. Polaznici će tako od 15. rujna moći naučiti primjerice kako se rade roboti, kako napraviti bateriju od krumpira, ili kako se rade crtići. Moći će napraviti dugu u epruveti ili natjerati špagete da plešu.

– Ove znanstvene radionice savršena su prilika za djecu da otkriju zabavnu stranu znanosti, a cilj im je upravo razvoj djece i popularizacija znanosti. Želimo postići da djeca uče kroz igru te da znanost doživljavaju kao zabavnu i društveno-korisnu, a ne kao hrpu definicija i formula. – dodaje Ana-Maria.

Ako ste detaljnije zainteresirani za upis svog djeteta na ove znanstvene radionice, možete prisustvovati danima otvorenih vrata u tjednu od 8. do 12. rujna od 17 do 19 sati, gdje ćete se upoznati s onim što Vaše dijete može na njima naučiti. Za sve detalje obratite se gospođi Ana-Maria na broj 098-871-885, ili se javite putem facebook stranice.

Ažurirano ( Srijeda, 27 Kolovoz 2014 16:50 )