• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


TURISTIČKA ZAJEDNICA DARUVAR-PAPUK

Događanja u Daruvaru i okolici tijekom mjeseca kolovoza

Iskoristite dane obasjane suncem, ljetne temperature i uživajte u turističkoj ponudi daruvarskog područja i bogatoj ponudi kulturno-zabavnih događanja

E-mail Ispis PDF

Mjesec kolovoz posljednji je od tri ljetna mjeseca, prilika za predah od svakodnevnih obaveza. Iskoristite dane obasjane suncem, ljetne temperature i uživajte u turističkoj ponudi daruvarskog područja i bogatoj ponudi kulturno-zabavnih događanja.

5. »VELIKO LJETNO OSVJEŽENJE«

Međunarodni tjedan mladih ljetni je projekt kojim djeca i mladi obilježavaju, 5. godinu za redom, 12. kolovoza – Međunarodni dan mladih, manifestacijom »Veliko ljetno osvježenje«.  Ove godine, u sklopu »Velikog ljetnog osvježenja« koji će se održavati od 1. do 13. kolovoza, na više atraktivnih lokacija u gradu, bit će održane kohezijske radionice, edukacijski kamp, debate, sportske aktivnosti, plesne aktivnosti, izložbe i razna kulturna događanja.

Program na: www.udruga-impress.hr

RADIONICA ASTROFOTOGRAFIJE NA PETROVOM  VRHU

Astronomsko društvo Kumova slama Daruvar organizira radionicu astrofotografije koja će se održavati na izletištu i u planinarskom domu Petrov vrh, udaljenom 9 km od centra Daruvara. U danima od 14. do 16. kolovoza svi zainteresirani će moći naučiti kako napraviti jednostavne, ali kvalitetne astrotografije sa stativa, fascinantni timelapse video te kako uz pomoć dvije daske i nekoliko šarafa napraviti jednostavnu barndoor montažu za snimanje noćnog neba dugim ekspozicijama! Uz praktičan rad pod tamnim nebom planine Papuk, tijekom dana će se snimljene fotografije obrađivati u posebnim programima za astrofotografiju. Predavač je Boris Štromar, predsjednik AD Beskraj. Za sudjelovanje u radionici potrebni su vam fotoaparat i stativ, a kotizacija , sa smještajem i hranom, iznosi 250 kn. Prijave se zaprimaju do 10. kolovoza 2015. godine na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .

Program na: www.kumova-slama.hr i  www.visitdaruvar.hr

ROCK KONCERT

U organizaciji s Baptističkom crkvom Daruvar, 16. kolovoza održat će se koncert kršćanskog rock banda »Soul Tattoo« koji će u Daruvaru nastupiti u sklopu turneje diljem Hrvatske i inozemstva. Riječ je o rock bandu čiji su članovi kršćanskog svjetonazora koji ga kroz suvremeni glazbeni izričaj prenose svojim slušateljima. Rock koncert će se održati na Trgu kralja Tomislava s početkom u 20:30 sati.

Program na: www.visitdaruvar.hr

DANI ČEŠKE KULTURE I GASTRONOMIJE U KONČANICI

Češka beseda Končanica i Savjet za nacionalne manjine Republike Hrvatske uz podršku općine Končanica organizira »KONČENICKE HODY«, u prijevodu »konjčenjačka gozba« u Končanici, 15. kolovoza 2015. godine na školskom igralištu u poslijepodnevnim satima. Za posjetitelje će biti priređena domaća češka eno i gastro ponuda, izvodite će se pjesme i plesovi domaćih i gostujućih folklornih društava, a u večernjim satima je tradicionalna pučka fešta iliti »Lidova veselice«.

Program na:  www.koncanica.hr

BUDI IN BUDI U KNJIŽNICI

Obzirom na dobar odaziv i zainteresiranost članova i posjetitelja, Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar sedmu godinu za redom organizira ljetnu akciju »Budi in – budi u knjižnici« kojom pozivaju školarce, studente i odrasle da upotpune vrijeme tijekom ljetnih praznika raznim zabavnim i edukativnim sadržajima u Pučkoj knjižnici i čitaonici.

Program na: www.knjiznica-daruvar.hr i www.visitdaruvar.hr

DANI PIVA U DARUVARU

Pivovara Daruvar i ove godine slavi svoj respektabilan brand – Staročeško pivo, na Danima piva koji će se održati 21. i 22. kolovoza. Pivoljupci će na Trgu kralja Tomislava moći uživati u degustiranju proizvoda desetak mini pivovara iz Hrvatske i Republike Češke, a u večernjim satima u krugu Pivovare Daruvar u koncertima Jasmina Stavrosa i Maje Šuput.

Program na: www.visitdaruvar.hr

DANI ŠLJIVA I RAKIJA U SIRAČU

Dvodnevna  poljoprivredno-kulturno-turistička manifestacija »Dani šljiva i rakija u Siraču« održava se 4. i 5. rujna, a svake godine mirisom svih mogućih domaćih proizvoda od šljiva privlači sve veći broj posjetitelja u svoje »seosko dvorište«. Posjetitelji, gosti i sudionici programa mogu na štandovima degustirati izložene i ocijenjene žestice i rakije te razne kolače sa šljivama i šljivovim pekmezom, knedle sa šljivama, palačinke, buhtle, bazlamače s pekmezom i sl. Poslijepodnevno vrijeme  rezervirano je za Smotru gostujućih i domaćih kulturno-umjetničkih društava i udruga, a u večernjim satima okupljene će zabavljati tamburaški sastavi KUD-a »Kamen« Sirač i Garavi, rock grupa »Dvaput tjedno« i dobro nam poznata grupa Magazin.

Program na: www.sirac.hr, www.visitdaruvar.hr

Ažurirano ( Petak, 31 Srpanj 2015 13:31 )