• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


Najave događanja u Daruvaru i okolici u mjesecu rujnu

Provedite posljednje dane ljeta u Daruvaru gdje neopterećeni nesnosnim vrućinama možete uživati u šetnjama gradom i gradskim parkovima, u degustiranju vina i staročeškog piva, domaćim specijalitetima, kupanju u bazenima s termalnom vodom i prepustiti se zabavnim sadržajima tradicionalnih manifestacija

E-mail Ispis PDF

DARUVAR Posjetite nas tijekom mjeseca rujna, provedite posljednje dane ljeta u Daruvaru gdje neopterećeni nesnosnim vrućinama možete uživati u šetnjama gradom i gradskim parkovima, u degustiranju vina i staročeškog piva, domaćim specijalitetima, kupanju u bazenima s termalnom vodom i prepustiti se zabavnim sadržajima tradicionalnih manifestacija, poručuju iz Turističke zajednice Daruvar-Papuk.

DANI ŠLJIVA I RAKIJA U SIRAČU

Dvodnevna  poljoprivredno-kulturno-turistička manifestacija »Dani šljiva i rakija u Siraču« održava se 4. i 5. rujna, a svake godine mirisom svih mogućih domaćih proizvoda od šljiva privlači sve veći broj posjetitelja u svoje »seosko siračko dvorište«. Posjetitelji, gosti i sudionici programa mogu na štandovima degustirati izložene i ocijenjene žestice i rakije te razne kolače sa šljivama i šljivovim pekmezom, knedle sa šljivama, palačinke, buhtle, bazlamače s pekmezom i sl. Poslijepodnevno vrijeme  rezervirano je za Smotru gostujućih i domaćih kulturno-umjetničkih društava i udruga, a u večernjim satima okupljene će zabavljati tamburaški sastavi KUD-a »Kamen« Sirač i Garavi, rock grupa »Dvaput tjedno« i dobro nam poznata grupa Magazin.

Program na: www.sirac.hr, www.visitdaruvar.hr

IZLOŽBA U DARUVARU ČEŠKI ARHITEKTI I POČETCI TURIZMA NA HRVATSKOM JADRANU

U organizaciji Državnog arhiva u Rijeci te suorganizaciji Instituta za turizam Zagreb, Veleposlanstva Republike Češke i grada Daruvara, 4. rujna 2015. godine u 19 sati, u Galeriji grada Daruvara »Croatia osiguranje«, održat će se svečano otvorenje izložbe ČEŠKI ARHITEKTI I POČETCI TURIZMA NA HRVATSKOM JADRANU. Tema izložbe je turistička arhitektura – hoteli, vile, kupališta – koju su projektirali češki arhitekti na jadranskoj obali krajem 19. i početkom 20. stoljeća. Izložba će biti otvorena za posjetitelje subotom i nedjeljom sve do 20. rujna.

Program na : www.daruvar.hr , www.visitdaruvar.hr

MASKA – 10. MALI SAJAM KAZALIŠTA U DARUVARU

Zahvaljujući zabavnim sadržajima festivala Maska - malog sajma kazališta, središte grada svake godine krajem mjeseca rujna postaje okupljalište najmlađih. Festival Maska 24., 25. i 26. rujna 2015. godine nudi više izuzetno kvalitetnih predstava namijenjenih djeci predškolskog, nižeg i višeg osnovnoškolskog uzrasta. Na festivalu se redom pojavljuju kazališne družine, dramski studiji i profesionalne kazališne kuće. Osim predstava djecu zabavljaju ulični žongleri, klaunovi, dobošari, razni zabavljači i plesači. Predstave će se odvijati na glavnom gradskom trgu, Trgu kralja Tomislava, u Kino dvorani  »30.svibnja« i u Lječilišnom perivoju – Julijevom parku.

Program manifestacije uskoro na Facebook i Twitter stranici TZ Daruvar-Papuk, na www.visitdaruvar.hr i www.pou-daruvar.hr

Ažurirano ( Petak, 28 Kolovoz 2015 10:16 )