• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


NEVJEROJATNA ZINTERESIRANOST ZA PROLJETNU ŠKOLU JEFFA BERLINA U HRVATSKOJ, POTAKNULA GRADSKU UPRAVU KRIŽEVACA NA POVIJESNU ODLUKU

JEFF BERLIN U KRIŽEVCIMA

Nakon što je križevačkog organizatora proljetne bass škole pod mentorstvom legendarnoga Jeffa Berlina, po metodi njegove floridske The Player School of Music, iznenadila nevjerojatna zainteresiranost glazbenika i poklonika suvremenoga jazza i progressive rock izričaja (3.500.000 posjeta na Facebooku!), u njezino održavanje uključio se i Grad odlukom o GENERALNOM SPONZORSTVU!

E-mail Ispis PDF

Još do jučer, takvo što bi se činilo tek jednom od naših brojnih utopija, međutim, suhi Brkov mail s Jeffovom porukom »I will see you on 25-27. O4. at Križevci« potvrdio je razboritost križevačke gradske uprave koja je u posljednjem času shvatila kako bi korijenitomu osuvremenjivanju kulturnoga imidža Grada više moglo pridonijeti trodnevno glazbeno-pedagoško stolovanje svjetske bas legende u njihovu Gradu, nego bilo kakav fejslifting sredovječno naborana Spravišća.

Iznenađujuća zainteresiranost nesolventnih ne-samo-hrvatskih glazbenika potaknula je i organizatora i Grad na traženje boljega rješenja, što će im se kasnije, siguran sam, iz godine u godinu potvrđivati kao dugoročno najbolji hrvatski gospodarski potez jedne mudre, nevelike gradske uprave. Svojom povijesnom odlukom o preuzimanju obveza generalnoga sponzora, Križevci će, u eri posvemašnjega siromaštva i bezdušnoga cijeđenja supstancije, zauvijek ostati zapamćeni kao plemeniti mecena i dobri duh hrvatskih glazbenika kojima se, bar nakratko, vratio smiješak na lice i živost u posustale prste.

Dakle, odluka je konačna - Jeff Berlin će, umjesto u Vrsima nedaleko Zadra, svoju proljetnu školu sviranja bas gitare za samo 140 € po polazniku održati 25-27. travnja 2013. u Križevcima. Iako je cijena, kao što vidite, drastično smanjena, program rada je identičan onomu već objavljenom, upravo zahvaljujući njegovu razumijevanju i želji da pomogne europskim glazbenicima. U cijenu više nije uključena prehrana i smještaj.

Vjerujući kako svaki zainteresirani razumije engleski, prenosim vam Jeffovu poruku u cijelosti i u izvornome obliku:

»Hi to all my Bass Playing Friends in Croatia. I am coming to Croatia to do a clinic. Many bass players want to know how to practice. They want to know good ideas to practice so that they can play better. If you are interested, I have many answers for you. I will see you on 25-27.O4 at Križevci. Bring your question and your basses. I will have you come and play with me on stage so that I can hear your playing up close. I intend to help every bass player in Croatia to learn how to play better than they did before. Regards from Jeff«

O pojedinostima pogledajte na:

xxxbass.freshcreator.com

www.playerschool.com

Ažurirano ( Četvrtak, 04 Travanj 2013 09:41 )