• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


U TIJEKU SU UPISI U POP-ROCK ŠKOLU

U TIJEKU SU UPISI U POP-ROCK ŠKOLU

Ideja o edukaciji mladih rock&blues glazbenika provedena je u praksi prije osam godina, otvaranjem prve Pop rock škole u Sisku

E-mail Ispis PDF

ČAZMA U tijeku su upisi u Pop-rock školu u Čazmi, koja će se održavati u zgradi u Ul. kralja Tomislava 3 (preko puta Doma umirovljenika). Osnivač i voditelj je Miroslav Dimić.

Ideja o edukaciji mladih rock&blues glazbenika provedena je u praksi prije osam godina, otvaranjem prve Pop rock škole u Sisku. Od tada, zbog velikog interesa mladih iz Sisačko-moslavačke i Zagrebačke županije, za učenje slobodnijih glazbenih stilova poput rock’n'rolla i bluesa, a koji se ne uče u klasičnim glazbenim školama, otvorena je Pop rock škola u Ivanić Gradu, Petrinji i Kutini.

– Zamisao o osnivanju ovakvog tipa škole nastala je krajem devedesetih godina, jer je u Sisku i okolici za nju oduvijek bilo interesa. Osmislili smo vlastiti program, bazirajući ga na svom dugogodišnjem iskustvu profesionalnih muzičara, a u suradnji s kolegama, učiteljima i profesorima. Imamo vlastitu stručnu literaturu po kojoj radimo koja se sastoji od tehničkih vježbi za solo gitaru, bass gitaru, klavijature i  bubnjeve te dvije brošure za teoretsku nastavu, solfeggio. Učitelji i profesori Pop rock škole educirani su i veoma iskusni rock glazbenici, koji se sa svojim znanjem i kvalitetom muziciranja nalaze u samom vrhu hrvatske glazbene scene, a sviraju ili su nekoć svirali u našim vodećim rock i blues bendovima – Prljavom kazalištu, Crvenoj jabuci, Divljim jagodama, Plavoj travi, Drugom načinu, Dalekoj Obali. – ističe voditelj, Miroslav Dimić.

Ažurirano ( Srijeda, 15 Siječanj 2014 17:23 )