• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


POZIVAMO VAS NA NOĆ MUZEJA U GRADSKIM MUZEJIMA BJELOVAR, ČAZMA I KOPRIVNICA

Iz godine u godinu stotine tisuća građana posjećuje muzeje tom prigodom

E-mail Ispis PDF

PROGRAM POD NAZIVOM »USUSRET VALENTINOVU«

BJELOVAR Pred nama je Noć muzeja, manifestacija koja se u Hrvatskoj održava od 2005. godine kada je započela kao gradski projekt u Zagrebu s tek 6 muzeja. Od tada se projekt razvio u nacionalni događaj i od 2008. nadalje iz godine u godinu stotine tisuća građana posjećuje muzeje tom prigodom.

Ove godine manifestacija se nastavlja a u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji možete posjetiti Gradski muzej u Bjelovaru i Gradski muzej Čazma. Bjelovar je pripremio program pod nazivom »Ususret Valentinovu«.

U 20 sati u Velikoj dvorani muzeja možete pogledati nastup tamburaškog orkestra i zbora  HORKUD-a »Golub« i poslušati ljubavnu poeziju istaknutih hrvatskih pjesnika u izvođenju glumaca Bjelovarskog kazališta. Potom, od 21,30 do 24 sata možete razgledati izložbe u galerijama Nasta Rojc, Koridor, i Galeriji Izlog. Na stalnim postavima – lapidariju, etnološkom, galerijskom i postavu Domovinskog rata bit će organiziran stručni voditelj, a posjetiteljima će biti darovani zIdni kalendari za 2014. godinu s vedutama grada Bjelovara.

PREDSTAVA »KAKO SU DJECA POMOGLA VILENJAKU«

ČAZMA Program u čazmanskom Gradskom muzeju počinje ranije, i to već od 16 sati s dječjom predstavom »Kako su djeca pomogla vilenjaku«. Potom od 17 do 19:30 sati možete sudjelovati u radionici izrade origamija ili u 18 sati pratiti službeno otvaranje manifestacije Noći muzeja koje će biti popraćeno šansonama uz harmoniku u izvedbi Dražena Pavlića. U 18:30 u Galeriji A. Cetin možete pogledati izložbu »Tekuća arheološka istraživanja u Hrvatskoj«, dok od 19 sati u Galeriji A. Marks možete pogledati izložbu »Smijeh kroz suze Slavka Kolara«. U 19:30 započinje promocija CD-a Ženskog vokalnog sastava KUD-a Sloga Miklouš pod nazivom »Izašla je sjajna zvijezda« s tradicionalnim napjevima Miklouša, a u 20 sati možete pogledati predstavu »Breza« u izvođenju KUD-a »Naša lipa« iz Tuhelja. U 22:30 na programu je predstava »Pravilno raspoređena snomorica«, koja će ujedno biti i posljednje događanje prije zatvaranja manifestacije u 1 sat poslije ponoći. Svim izložbama od 18 do 1 sat moći ćete prisustvovati uz stručne voditelje.

BAL U ODJEĆI 1930-ih GODINA

KOPRIVNICA Ako vas put slučajno odnese na podravsku stranu, Koprivnica također ima organiziran programa za Noć muzeja. Cijela manifestacija će se održati u znaku tridesetih godina kada je nastala naivna umjetnost. Na lokacijama Muzeja grada Koprivnice, Galerije Koprivnica i Galerije naivne umjenosti u Hlebinama bit će organiziran bal na kojem će svi biti u odjeći 1930-ih godina, a posjetitelji će ujedno moći pogledati i izložbe. U Muzeju grada Koprivnice građani će moći pogledati izložbu »Art Deco u Koprivnici«. U Galeriji Koprivnica bit će održano predavanje »Tamne tridesete«, a zatim izložba »Koprivnica na razglednicama iz 1930-ih godina«. u Galeriji nivne umjetnosti u Hlebinama će pak biti izložba »Zima u Hlebinama tridesetih«.

Ažurirano ( Srijeda, 29 Siječanj 2014 10:29 )